«Слобожанський форум українських справ»: підсумки громадської роботи за минулий рік

Світлана Шкурай  |  Неділя, 14 квітня 2013, 15:07
Українські справи обговорювали в Свято-Дмитріївському храмі харківські громадські діячі. «Слобожанський форум українських справ» відбувся 13 квітня. Серед озвучених проблем – екологія, мовне питання, україномовні інтернет-ресурси, права людини та екологічні проблеми.
«Слобожанський форум українських справ»: підсумки громадської роботи за минулий рік

З доповідями перед аудиторією виступили Люцина Хворост та Лариса Вировець, які розповіли про роботу Харківського українського клубу «Апостроф», Дмитро Пилипець, котрий говорив про Мовний Майдан у Харкові та боротьбу за харківську «Просвіту», Сергій Петров, один із авторів матеріалів на «Вікіпедії», Євген Захаров з Харківської правозахисної групи, а також Олег Перегон та Павло Нетеса, які говорили про стан довкілля та 10 головних екологічних проблем.

Вступне слово виголосив Олексій Слободянюк

Павло Нетеса розповідає про земельні махінації

«Є закони природи. Ви їх не відміните», - сказав Олег Перегон. Ця фраза, звісно, про екологію, але стосується, якщо замислитись, всіх суспільно-політичних процесів. «Проблема не в Кернесі, а в суспільстві», - підсумував доповідач. Це і є основний висновок усіх «українських кампаній». У Харкові багато громадських активістів, які намагаються використовувати сучасні технології, шукають засобів і методів «пробудження» суспільства, але почасти все це не працює так, як хотілося б.

Виступає Олег Перегон

«Життя змінюють як окремі громадські активісти, так і громади» - говорить Дмитро Пилипець. Якщо не буде активної громадськості, то і робота громадських активістів приноситиме менше користі. Сьогодні це так і є. І єдиний спосіб виправити таку ситуацію – говорити з друзями, сусідами, родичами та колегами, переконувати їх у тому, що їхні вчинки, ставлення до певних явищ важливі, бо можуть змінювати наявний порядок речей. На цьому також наголошували на форумі.

Людей на форумі було небагато, особливо, якщо враховувати, що їх кількість постійно змінювалась: поспішали у своїх справах.

comments powered by HyperComments