Наприкінці травня в Харкові відкриється новий центр сучасного мистецтва

П'ятниця, 26 квітня 2013, 01:12
Новий центр сучасного мистецтва «Workshop» скоро відкриється в Харкові. Його творці хочуть навчити всіх охочих розуміти сучасне мистецтво. Мета створення центру «Workshop» - підтримка ініціатив молодих художників, обмін досвідом та ідеями між різними поколіннями творців.
Наприкінці травня в Харкові відкриється новий центр сучасного мистецтва

«Ми ставимо перед собою завдання не тільки розвивати традиції, а й допомогти молодим художникам налагодити контакт між глядачами і авторами. В рамках проектів арт-центру будуть проводитись виставки та майстер-класи не тільки визнаних майстрів, а й представників нового покоління художників», - розповідають організатори «Workshop».

На базі центру працюватиме медіа-майданчик, який дозволить створювати нові і підтримувати вже існуючі регіональні та міжнародні творчі зв'язки. «Workshop» планує співпрацювати з міжнародними, всеукраїнськими та міськими громадськими та культурними організаціями, здійснювати творчі проекти поза стінами приміщення центру.

Подання художніх робіт як в камерній обстановці, так і серед міських пейзажів дає можливість цілком реалізувати себе художнику, і в той же час приєднатися до культурного діалогу глядачеві у повсякденному житті, вважають творці центру сучасного мистецтва.

«Багато творів сучасного мистецтва незрозумілі глядачеві. Проблема розуміння художника виникає через прірви між концептуальним задумом творця і осмисленням глядача. Відсутність діалогу між художниками і публікою не дає повністю виразити себе молодим і перспективним авторам. Ми хочемо познайомити харків'ян з різними напрямками сучасного мистецтва », - каже директор центру Євгенія Малахай.

Центр сучасного мистецтва «Workshop» у Харкові відкриється наприкінці травня за адресою: пр. Людвіга Свободи, 57.

comments powered by HyperComments