Міжнародне Шевченківське свято «В сім’ї вольній, новій»: естафету проведення знову приймає Харківщина

Неділя, 19 травня 2013, 15:02
Шевченківське літературно-мистецьке свято «В сім’ї вольній, новій» проводиться в Україні з 1981 року - спочатку в Києві та на Черкащині, а з 1988 року – з метою популяризації творчої спадщини Великого Кобзаря та задля уникнення формалізації у святкуванні – урочистості стали проводити щороку по черзі в різних областях. У Харкові вперше Міжнародне Шевченківське свято відбулося в 1988 році, а зараз Харківська область знову приймає естафету проведення свята.
Міжнародне Шевченківське свято «В сім’ї вольній, новій»: естафету проведення знову приймає Харківщина

Програма Міжнародного Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій»

20  травня

15.00 -  Зустріч делегації учасників Міжнародного Шевченківського свята (біля готелю «Харків»)

18.00 -  Літературно-музичний вечір «Встаньте з хором всі собором» за участю міського театру народної музики України «Обереги», хору великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю, фольклорних колективів, виконавців-гостей та поетів у культурному центрі Київського району м. Харкова (вул. Скрипника, 7)

21  травня

9.00-13.30 - Від’їзд творчих груп письменників та митців у райони області й навчальні заклади. Зустрічі з учнями та студентами навчальних закладів, трудовими колективами.

15.00 -  Відвідини Харківського літературного музею (вул. Фрунзе, 6).

17.00 - «Круглий стіл» у Будинку літератора (вул. Чернишевська, 59). Спілкування з пресою.

22  травня

10.00 -  Урочисте покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченкові. Гала-концерт біля пам’ятника Шевченку за участю відкритого фестивалю традиційної народної культури для дітей та молоді «Кроковеє коло», «Всеукраїнського фестивалю-конкурсу хореографічного мистецтва «Толока», Міжнародного фестивалю ансамблів народної музики «Райдужний світ народних мелодій», регіонального конкурсу читців «Вічне слово Кобзаря».

11.00 -  Відкриття всеукраїнської виставки «Мальовнича Україна» в Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 11).

11.30 - Урочисті збори й концерт з нагоди Міжнародного літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій» у Харківському державному оперному театрі імені М. Лисенка.

Заходи проходитимуть у районах області: Балаклійському, Богодухівському, Валківському, Дергачівському, Зміївському, Нововодолазькому, Харківському, Чугуївському  та в обласному центрі.

Головна мета свята – ушанування пам’яті поета та художника Тараса Шевченка на місцевому рівні, а також знайомство жителів регіону з творчим доробком літераторів та художників з України і з-за кордону.

comments powered by HyperComments