Різдвяний трамвайчик - подарунок харків’янам від харків’ян

Дарія Гриценко  |  Середа, 8 січня 2014, 17:16
У нашому місті встановилась чудова традиція: вже шостий рік на Різдво святковий трамвайчик збирає харків'ян. Та він не просто возить їх вулицями Харкова, але й веселими піснями, колядками, різдвяним вбранням дарує справжню радість і дорослим, і дітям.
Різдвяний трамвайчик - подарунок харків’янам від харків’ян

7 січня, починаючи з шістнадцятої години, у чотири одногодинні рейси трамвайчик  вирушає від Південного вокзалу через Московський проспект і по колу повертається назад. Всі зацікавлені потрапити на свято мусили заздалегідь потурбуватись, щоб отримати запрошення, адже місця в трамваї не так і багато. Подорож тривала лише годину, але чого тільки не було всередині святкового транспорту.

Коли вагон був заповнений (охочих туди потрапити було чимало), пасажирів привітав кондуктор і одразу залунали пісні. Цього року спеціально запрошений гурт професійних музикантів почав з різдвяних пісень англійською. Одна з організаторів свята – Ірина Сальник­­ – розповіла, що святковий захід не є комерційним. Музиканти зробили харків’янам подарунок і самі, безумовно, отримали найтепліші враження.

Разом усім вагоном люди співали колядки, роздруковані тексти яких організатори давали кожному на вході. Діставали з коробки привітання і читали їх для всіх, деякі навіть римували. А посередині маршруту до трамваю завітав вражаючий хор з «Ательє Драбина» зі скрипкою і великим бубном, і всі в українському вбранні.

Пасажири також явно були підготовлені, помітно було, що люди прийшли на звичне свято (бо ж Різдвяний маршрут радує харків’ян з 2008 року). Та головною прикрасою кожної людини в тому вагоні була щира усмішка. А в трамваї і не можна було втриматись від радощів.

  Коли трамвай повертався до вокзалу, його чекало ще більше людей. І хоча іноді організаторам було важко впоратись із таким натовпом, атмосфера була створена по-справжньому тепла й весела. Сподіваємось, ця Різдвяна традиція збережеться на довгі роки.

comments powered by HyperComments