Ти бач, гроші йому давати, молодий ще: на 200-річчя Шевченка для ремонту театру його імені коштів не знайшли

Вівторок, 14 січня 2014, 21:51
У влади немає грошей на реконструкцію Харківського державного академічного драматичного театру імені Т. Шевченка (найстарішої в місті кам'яної театральної будівлі, яка працює аж з 1841 року).
Ти бач, гроші йому давати, молодий ще: на  200-річчя   Шевченка  для ремонту театру його імені коштів не знайшли

Будівля у центрі міста на вулиці Сумській вже давно потребує реконструкції й з цим погоджуються  в Харківській обласній державній адміністрації  (ХОДА).
«Театр давно заслуговує на реконструкцію своїм творчим потенціалом. Але, якщо театр ляльок ми відремонтували за суму трохи більше мільйона гривен, то на реконструкцію театру Шевченка потрібно десятки мільйонів», - повідомив директор Департаменту культури та туризму  ХОДА  Дмитро Кузнєцов.
Таких грошей у області зараз немає, а Мінкультури теж не квапиться виділяти кошти на реконструкцію театру.
Щодо ювілею, то у 2014 році проведення урочистостей до 200-річчя Кобзаря заплановано на 7 березня у великій залі Харківського оперного театру ім. М.Лисенка.
Урочисті покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку за участю керівництва регіону, представників дипломатичного корпусу, релігійних громад, об’єднань громадян, учнівської, студентської молоді та громадськості заплановані на 9 березня (- день народження Тараса Григоровича )  та  22 травня (день перепоховання його праху на Чернечій горі, усі дати – звичні вже, але за новим стилем); запланований регіональний конкурс читців «Вічне слово Кобзаря» - на 19 травня і літературно-мистецьке свято «В сім’ї вольній, новій» - на 22 травня.

Фото: Wikimapia

comments powered by HyperComments