Олексй Гарань: варто повернутись до варіанта Конституції 2004 року

ірина Гончарова  |  Четвер, 16 січня 2014, 19:29
У харківському фонді «Ренесанс» відбулася зустріч з політологом, професором Національного університету «Києво-Могилянська академія», членом ради ВО «Майдан» Олексієм Гаранем.
Олексй Гарань: варто повернутись до варіанта Конституції 2004 року

У дискусії з актуальних питань політичної ситуації в Україні взяли участь опозиційні депутати Харківської обласної і міської рад, політологи та громадські активісти. Олексй Гарань вважає, що  ВО  "Майдан"  навряд чи доросте до рівня польської  “Солідарності”, але може стати чимось кращим від Народного руху, якщо опанує Сходом і Півднем України.
На думку Олексія Гараня варто повернутись до варіанта Конституції 2004 року. Зменшення повноважень президента призведе до збільшення ваги посади прем’єр-міністра та голови РНБО.
«Якщо ми зменшуємо повноваження президента,  зменшуємо вагу цієї посади -  ми  послаблюємо напругу в боротьбі за цю посаду. Це зменшує ризик і  для правлячої еліти, і це зменшує конкуренцію всередині опозиції. Тоді виникає можливість говорити не просто про висунення єдиного кандидата, а й про формування єдиної команду на базі єдиної стратегії». Над розробкою цієї стратегії вже працюють експерти ВО «Майдан» – Ігор Коліушко, Олександр Сушко, Валерій Чалий,  Вікторія Сюмар.  
Ввечері Олексій Гарань виступив на харківському Майдані, який щовечора збирається біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

Фото: Facebook

comments powered by HyperComments