«Не допустити тут Північної Кореї» - місія Євромайдану

Світлана Шкурай  |  Неділя, 19 січня 2014, 13:34
Ось уже четверту добу активісти розмірковують про майбутні кроки української влади та додають «креативу» спротиву. Замість касок – каструлі, замість автомобілів – велосипеди. На харківському Євромайдані з п'ятниці людей навіть побільшало. А в той день, коли депутати тягли руки за контрактні (за паспортами) SIMки та «заочне» судочинство, тобто 16 січня, харківські студенти-євромайданівці рушили ходою до будівлі ГУ МВС України в Харківській області та провели там мітинг.
«Не допустити тут Північної Кореї» - місія Євромайдану

Студент Олександр, як і багато інших харківських активістів, вважає зафіксований на відео випадок під час мітингу Євромайдану 12 січня злочином: міліціонер дозволив якомусь чоловіку забрати ніж, загублений тим біля місця проведення акції.

«Ми обурені такими діями правоохоронних органів, такими діями влади. Ми намагаємось домогтися, щоб міліція розслідувала ті події, які відбувалися в суботу 11 січня  (це штурм церкви, напад на харківську книгарню «Є»), напад на мітинг Євромайдану в неділю, окрім цього, всі підпали автомобілів учасників Євромайдану, напад на Дмитра Пилипця, домагаємося правди у справі Олександра Чижова, якому приписують поширення порнографії» - розповідає студент Олександр.

«Бунтуй! Кохай! Права не віддавай!» - скандували учасники акції. Після нещодавніх подій у Раді, воно тепер вкрай актуальне. Багато громадських діячів та юристів вважають голосування 16 січня недійсним, а поправки – такими, що порушують права людини і суперечать Конституції України. Тож тепер права треба повертати.

Після мітингу студенти попрямували до пам’ятника Шевченку, де вже починалися збори. Під час «вільного мікрофону» люди висловлювали свої думки про фарсове голосування у Верховній Раді і закликали «Не допустити Північної Кореї».

Наступного дня [- 17 січня о 17.00] за годину до власної щоденної акції євромайданівці вшанували пам’ять загиблих під час пожежі працівників Харківського ювелирного заводу.
«Ми запалили свічки. Багато перехожих підходили до нас і казали: ми дякуємо за те, що ви вийшли сьогодні, вшанували пам’ять наших друзів загиблих. Люди приносили гвоздики і клали біля свічок» – розказав активіст Славко Василенко. 

Вдень 18 січня  Харковом проїхався Веломайдан, а ввечері відбувся традиційний мітинг. На неділю заплановане віче та концерт київських гостей.

Фото автора

comments powered by HyperComments