«Остання Барикада» завітала до харківського Євромайдану

Юлія Гуш  |  Понеділок, 20 січня 2014, 00:05
У харківського Євромайдану знову гості. 19 січня підтримати мітингувальників східної столиці завітали представники мистецького об’єднання «Остання Барикада». Щоправда, замість чарівної Анжеліки Рудницької перед майданівцями виступив вже не надто бажаний і зовсім не співак Олесь Доній. Виступило кілька поетів, в тому числі Олександр Демченко з Донецька. Головною музичною подією недільного Майдану став виступ гурту «Телері», котрий прославився своїм хітом «На Антимайдан виходять тітушки».
«Остання Барикада» завітала до харківського Євромайдану

 Присутні загалом радо сприйняли гостей, адже те, що вони говорили і співали на сьогоднішні день було напрочуд актуальним. Проте не всіх представників «Останньої барикади» публіка зустріла так привітно. Коли на сцену вийшов нардеп Олесь Доній, чимало мітингувальників не стримували свого невдоволення. На це була своя причина: 16 січня, як відомо,  пан Доній разом з парламентською більшістю проголосував за Державний бюджет 2014 року. Він заявив, що той день «діяв згідно логіки і не прорахував емоції».

«Чи голосував я за бюджет? Так, голосував. Чи логічно це для мене було? Для мене – логічно. Чи сприйняли це люди? Ні, в нашому середовищі вони це не сприйняли, – розповідав Олесь Доній, – чи означає що це помилка? Так, помилка. Але в той же час багато моїх ідей спочатку не сприймали. Я нагадаю, що рік тому, коли я запропонував і створення  Народної ради, і створення об’єднання, куди увійшли всі наші опозиційні партії та громадські організації, жоден з депутатів мене не підтримав. Більше того: мене жорстко критикували. Тепер через рік прийшло усвідомлення. Це означає, що можна заздалегідь пропонувати якісь речі, які усвідомлюються пізніше. Хтось може запропонувати ідею, яка стане зрозумілою потім».

Завершився недільний харківський Майдан в незалежному культурному центрі «Indie». Там Олесь Доній, Артем Полежака та артисти гурту «Телері» провели творчу зустріч з харків’янами. Напередодні анонсувалось, що в Харкові в неділю  мала співати  Анжеліка Рудницька (ведуча легендарної колись "Території А"), але з невідомих причин її на Майдані не було.

Недільний Євромайдан минув без провокацій з боку «власть імущіх». Щоправда, на початку заходу біля пам'ятника Шевченку зібралася група молодих людей в спортивному одязі, які дуже нагадували сумнозвісних «тітушок». Цього разу їх лави помітно «помолодшали». Серед молодиків були хлопчаки, яким, в кращому разі, виповнилось 12 років. «Ми пришли вас підтримати» - відповіли вони, коли майданівці почали виясняти цілі їх перебування на цьому заході.

Проте чи через підвищену увагу до своєї персони з боку майданівців та фотографів, чи через близьку присутність міліції, їм довелося піти геть.

Фото автора ( дивіться фоторепортаж з харківського Євромайдану 19 січня )

comments powered by HyperComments