«Ми ті люди, яких не залякали»: харківський Євромайдан попри всі труднощі продовжує об'єднувати небайдужих

Юлія Гуш  |  Вівторок, 28 січня 2014, 08:52
27 січня біля пам'ятника Шевченку знову зібралися небайдужі. Не злякав їх ні дошкульний мороз, ні висока вірогідність чергової атаки старих-добрих "друзів - тітушок".
«Ми ті люди, яких не залякали»: харківський Євромайдан попри всі труднощі  продовжує  об'єднувати  небайдужих

Які і в минулі рази, безпеку харківського  Майдану забезпечували фанати з ФК «Металіст». До них також приєдналися добровольці з числа мітингувальників. Проте і в цей раз «тітушки» змогли показати, чого вони варті: під час мітингу - в натовп полетіли два саморобних вибухових пакетів, начинених шурупами, кукурудзою та горохом. На щастя, ніхто з присутніх не постраждав. За свідченнями очевидців, це зробили двоє молодиків, які  після своєї хуліганської витівки одразу кинулись тікати.

Які і в минулі рази, з імпровізованої сцени прозвучало чимало промов. Більшість з них стосувалися тієї надзвичайно непростої ситуації, яка склалася в країні: «Ми ті люди, яких не залякали, – виголосив Юрій Шишкін, член партії «Удар», – проти нас намагаються застосувати заходи залякування. Сьогодні з достовірних джерел стало відомо, що ті, хто нападав на нас вчора та позавчора, вже провели нараду. І я хочу сказати, що ціна нашої голови, а точніше, нашого здоров’я – від 200 до 800 гривень. «Рядовий» коштує 200 гривень, активіст – 800… Нас хочуть залякати».

Були також узгоджені деякі організаційні справи. Так, Олександр Шевченко, координатор харківського Євромайдану наголосив, що цей протест носить виключно мирний характер і його учасники нічого штурмувати не будуть. Тому будь-які заклики до радикальних дій будуть розцінюватися як провокації. Але наші можновладці, судячи з всього, активістам не вірять. Адже того ж дня біля приміщення обласної державної адміністрації вишукався ряд правоохоронців зі щитами та повній амуніції. І дарма.
 

comments powered by HyperComments