Права харків'ян порушені. Омбудсмен - Кернесу: не чіпайте домофони

Сашко Костакуртенко  |  Вівторок, 28 січня 2014, 17:34
Спроба харківської влади підім'яти під себе усі домофони у жилих будинках не сподобалася українському омбудсмену Вікторії Лутковській.
Права харків'ян порушені. Омбудсмен - Кернесу: не чіпайте домофони

До Омбудсмена звернулися мешканці міста Харкова щодо захисту прав на пристрої замково-переговорного зв’язку, які перебувають в  їх  спільній власності.

Омбудсмен вважає, що рішення сесії, яке регулює прийняття у комунальну власність пристроїв замково-переговорного зв’язку як безхазяйне майно, а також установлення пристроїв замково-переговорного зв’язку за рішенням більшості голосів мешканців будинку або профільного департаменту, призводять до порушення майнових прав людини, її права власності на спільне майно, та потребує приведення у відповідність до вимог  чинного законодавства.

В. Лутковська внесла подання Харківському міському голові Геннадію Кернесу. У ньому Уповноважений наполягає на вжитті невідкладних дій щодо приведення рішення 26-ї сесії Харківської міської ради 6-го скликання від 25.09.2013 р. «Про затвердження Порядку встановлення та утримання пристроїв замково-переговорного зв’язку у багатоквартирних житлових будинках комунальної власності територіальної громади міста Харкова» до вимог чинного законодавства, повідомили у прес-службі омбудсмана.

comments powered by HyperComments