Врятувати від «темряви». Збір коштів для постраждалих захисників харківського Євромайдану

Ніна Жаровська  |  Четвер, 30 січня 2014, 00:02
Першим серед тих, хто захищає Євромайдани, травму ока отримав харків'янин Олег Колотій. Чоловікові уже зробили дві операції на оці. Гроші для лікування жертвували як харківяни – на місцевому Євромайдані, так і мешканці різних країн світу.
Врятувати від «темряви».  Збір  коштів  для  постраждалих  захисників  харківського  Євромайдану

Так виглядала харківська книгарня "Є"  після нападу

У перший день Всеукраїнського Форуму Євромайданів - 11 січня 2014 року  Олег Колотій охороняв одну з секцій заходу. На учасників Форуму, які засідали в приміщенні харківської книгарні «Є», напав гурт молодиків. Вони побили охоронця. Найтяжча травма, якої зазнав Олег, - це травма ока.

«Діагноз попередній був такий: контузія ока правого, крововилив внутрішній задньої стінки та передньої і  перелом носа зі зміщенням», — розповів Колотій. Пізніше лікарі прийшли до висновку, що постраждалому необхідно зробити три операції на оці та одну – для вирівняння носа. Кошти на операції збирали харків'яни на місцевому Євромайдані. Долучились і мешканці різних країн світу.


 Олег Колотій

«Дякуємо, в нас все вже є. Зараз необхідності немає (в грошах – ред.), люди відгукнулись, і вже зібрана вся необхідна сума на операції та на лікування Величезна подяка. Дуже багато людей відгукнулось, і з-за кордону багато людей відгукнулось – надсилали гроші з Іспанії, Словенії, Італії, США, Канади, Франції», - розповіла дружина потерпілого Наталя.

Письменник Сергій Жадан також долучався до збору коштів.  «На сьогодні ми зібрали 79 200 гривень. Це не лише гроші, які надійшли на рахунок. Дехто передавав кошти з рук у руки, харківський Євромайдан перерахував більше 20 000», - повідомив письменник.

Наразі чоловікові зробили дві операції, повідомила дружина Олега. Вона розповіла, що в лікарнях Києва є багато постраждалих з очними травмами, які вони дістали під час протистояння на вулиці Грушевського, і їм теж потрібна допомога.

«Домовились із Колотіями, що кошти, які лишаться після лікування, вони віддадуть іншим майданівцям, що потребують медичної допомоги. Інформацію про це я теж озвучу. Себто, ЗБІР КОШТІВ ЗАВЕРШЕНО. Всім велике спасибі», - повідомив Сергій Жадан на своїй офіційній сторінці на Facebook.

Фото:  Микола Калита

 

comments powered by HyperComments