Гроші бандюкам, а не вкладникам? Харківський банк «Меркурій», який підозрюють у фінансуванні «тітушок», раптом занедужав

Субота, 1 лютого 2014, 16:58
Позавчора невеликий харківський банк «Меркурій», який активісти Майдану звинуватили у фінансуванні місцевого спортивного клубу «Оплот», заявив на своєму офіційному сайті про часткову неплатоспроможність.
Гроші бандюкам, а не вкладникам?  Харківський банк «Меркурій», який підозрюють у фінансуванні  «тітушок», раптом занедужав

У  Харкові та Києві ГО «Економічний спротив» разом з Автомайданом проводили акцію  із закликом забирати гроші з банку "Меркурій", який, як стверджували активісти, фінансував спортивний клуб «Оплот».

Серед заходів, що пропонували активісти, зокрема, мова йшла про таке: «Зніми депозити і закрий поточні рахунки в банках сім’ї Януковича, членів Партії регіонів!. До речі, зняття депозитів це ще водночас гарний спосіб захистити заощадження в нинішніх умовах... Не купуй товарів виробників, які належать регіоналам. Не обмежуйся загальновідомими товарами (Конті, Life, Норд), взнавай та поширюй інформацію про бізнес регіоналів у твоєму місті…Мета нашого бойкоту:- зменшити кошти, що прямо або непрямо йдуть на утримання “Беркуту” і тітушок- змусити членів Партії Регіонів вийти з цієї злочинної партії».

«Янукович і Партія Регіонів не має совісті, її давно замінила жага влади і грошей. Вони калічать невинних людей і перекреслюють наше європейське майбутнє. Вдаримо по найдорожчому для них – грошам. Зробимо так, як запропонував директор “Яндекс-Україна” - порядні люди мають бойкотувати представників влади і Партії регіонів, зокрема не спілкуватися, не протягувати руки, не брати участь у заходах за їх участі. Від сьогодні і до відставки Януковича, ми оголошуємо персональний бойкот владі та Партії Регіонів», -- такий заклик був розміщений на сторінці  ГО «Економічний спротив» у соціальній мережі Facebook, до якої за місяць  долучилося кілька тисяч прихильників.

Самодіяльна творчість

31 січня на офіційному сайті банку «Меркурій» з'явилося повідомлення, в якому банк визнає виникнення у нього фінансових проблем:  «Руководство АО БАНКА «МЕРКУРИЙ» очень обеспокоено негативной информацией, которая была размещена в некоторых СМИ о текущем состоянии дел в нашем банке. Нестабильная ситуация в стране вызвала ажиотаж со стороны населения и одновременный повышенный спрос у клиентов на наличные средства, что привело к созданию очередей и невозможности части наших клиентов получить средства».
Разом з тим, прес-служба спростовує невідворотність фінансових проблем банку: «Обращаем внимание, что АО БАНК «МЕРКУРИЙ» является постоянным участником Фонда гарантирования вкладов физических лиц с 1999 года. Действующим законодательством предусмотрены гарантии по вкладам граждан, которые размещены в национальной и иностранной валюте, включая проценты, в размере вкладов, но не более 200 000 грн. по вкладам. По итогам публичного исследования «Рейтинг надежности банковских депозитов» за 9 месяцев 2013 года рейтинговое агентство «Стандарт-Рейтинг» (Украина) признало надежность депозитов АО БАНКА «МЕРКУРИЙ» на уровне «хорошо», - наголошує керівництво банку.

Нагадаємо, що "спортсмени" саме з харківського бійцівського клубу "Оплот" неодноразово відвідували Київ з метою підтримати акції Антимайдану. Зокрема, 17 січня за повідомленням  «5 каналу» та газети «Екпрес» саме «тітушки» з «Оплоту»  намагалися блокувати учасників київського Автомайдану.

Фото: Facebook

 


 

comments powered by HyperComments