Спеціально для Добкіна 9 лютого можна буде зіграти навіть "Мурку"

Сашко Костакуртенко  |  Четвер, 6 лютого 2014, 20:35
Опівдні 9 лютого на площу Свободи, прямо навпроти будівлі Харківської ОДА винесуть піаніно. Зіграти на ньому зможе кожен охочий, незалежно від віку, досвіду та навіть політичних переконань, обіцяють організатори (- а вміння грати, майстерність?)
Спеціально для  Добкіна  9 лютого можна буде  зіграти навіть "Мурку"

Єдина вимога — твори, які гратимуть,  мають бути мирними, культурними та надихаючими. Узяти участь у акції вже погодилося кілька піаністів.

“Інструмент свободи” — частина загальнонаціональної акції  “Піаніно по всій Україні”, котра опівдні 9 лютого стартує водночас у кількох регіонах. Переважно у тих, де протестний рух Євромайдану регулярно зазнає утисків з боку влади.

Це свого роду продовження “Піаніно для “Беркута” — акції, започаткованої ще 7 грудня Маркіяном Мацехом на вулиці Банковій, перед кордоном міліції, що охороняє Адміністрацію Президента. Маркіян кілька годин грав на морозі для обох сторін конфлікту. Потім піаніно передали у власність Майдану і поставили перед будинком КМДА, де воно й стоїть досі і кожен охочий може на ньому зіграти.

Організатори акції  підкреслюють: сила харківського протесту — у тому, що він ніколи не перетинав межі правового поля, що відрізняє його від протилежної сторони конфлікту; а також у тому, що цей протест є культурно наповненим.

“У нас немає ані барикад, ані незаконних інструментів, — нагадує Марія Заіченко, одна з ініціаторів акції. — Ми ніколи не ставили собі на меті  “взяти ОДА”, ми збираємося пограти їм і собі трохи музики, оскільки навіть існуючу ситуацію можемо використати для посилення тієї культурної потенції, яка існує в місті і яка, власне, і вирізняє Харків. Тут грають музику, влаштовують арт-акції, звертаються до дипломатичних установ та працюють з юридичними питаннями. І ми підкреслюємо це навіть у видозміненій назві акції: ми йдемо на нашу площу Свободи з нашим інструментарем: культурністю, цивілізованістю та дотриманням правових норм”.

Ініціатори  “Інструменту свободи”  переконані: в усіх справді великих цивілізаціях перемогу зрештою отримувала сторона, яка була культурно зорієнтованою.

Акція почнеться  9 лютого о 12:00 і триватиме до другої дня. До неї можна долучитися як одразу опівдні, так і після першої половини традиційного харківського Євромайдану біля пам'ятника Шевченку.

Фото: Хартия'97

comments powered by HyperComments