У Харкові лікують дітей казками

Микола Кузнєцов  |  Понеділок, 1 вересня 2008, 17:40
У Харківському міському центрі соціальних служб для родини, дітей та молоді «Довіра» з початку навчального року відновляється програма казкотерапії в «Чарівній кімнаті «Снузлін».
У Харкові лікують дітей казками

Як розповіла «Варті» керівник «Довіри» Тетяна Дроздова, «Снузлін» – кімната зі спеціальним устаткуванням, за допомогою якого можна активізувати процеси поліпшення психічного самопочуття дітей із функціональними обмеженнями. По суті, ця кімната – інструмент психолога, що підсилює ефект його роботи.

Із устаткування – лампа Чижевського (іонізатор повітря), пузиркова колона, килимки з виступаючим рельєфом та інші пристрої, що дозволяють розвивати моторику, аромалампа, пристрій звукотерапії – комплекс діє на всі сенсори людини.

«Завдяки фінансуванню міської влади, серед українських соцслужб це перша така кімната», – підкреслила Т. Дроздова.

Аналоги існують тільки в лікувальних закладах, причому більшість уступають кімнаті у «Довірі» за класом і розмаїттям устаткування.

Суть казкотерапії, що проводять в «Снузліне», – обігрування у казковій формі ситуацій, з якими зіштовхуються діти з функціональними обмеженнями, і превентивна нейтралізація негативних наслідків від них. Бувають сеанси для дітей, бувають – для їхніх батьків, а бувають спільні.

«У нас навіть один хлопчик-аутист заговорив», – відзначила Тетяна Дроздова.



 

comments powered by HyperComments