С. Кадигроб: Воду з крана у Харкові пити можна

Віталій Альошин  |  Середа, 3 вересня 2008, 13:42
Якість водопровідної води в Харкові анітрошки не гірше, ніж у сусідніх містах – Луганську або Полтаві, стверджує директор КП «Вода» Сергій Кадигроб.
С. Кадигроб: Воду з крана у Харкові пити можна

Відповідаючи на запитання читачів «Харківських вістей» під час «гарячої лінії», С. Кадигроб завірив їх, що воду з крана, у принципі, пити в Харкові можна.

Що ж стосується хлорування, то без подібного засобу очищення води не обійтися, тому що Харків знаходиться у маловодному районі, і вода подається в місто за 50–100 км. За час її проходження по магістральних мережах, у міських, внутріквартальних та домових водопроводах вона, природно, встигає обзавестися шкідливої для людини мікрофлорою, яку варто вбити.

Хлорування – найбільш перевірений для цього спосіб. Підприємство проводить дослідження з іншими з'єднаннями, але їхня дія на організм людини ще не до кінця вивчена.

Навіть у такій країні, як США, за словами Кадигроба, після ряду експериментів повернулися до хлорування водопровідної води. Утім споживачам, які не переносять запаху хлорки, він порекомендував або відстоювати воду, або купувати спеціальні фільтри.

Міська влада робить все можливе, щоб жителі Харкова отримували воду належної якості цілодобово. У перспективі вода, що подається у домівки харків'ян, повинна відповідати всім ДСТ, у тому числі й стандартам ЄС.




 

comments powered by HyperComments