Кореспондент Інтера просидів цілий день у мавпятнику Харківського зоопарку

Микола Кузнєцов  |  Понеділок, 15 вересня 2008, 11:55
Харківський зоопарк провів унікальний експеримент. Кореспондент телеканала «Інтер» провів повний робочий день у зоопарку в клітці мавпятника по сусідству із шимпанзе.

Як розповів «Варті» директор КП «Харківський зоопарк» Олексій Григор'єв, знімальна бригада «Інтера» звернулася до зоосаду з проханням зняти фільм про те, як люди ставляться до тварин, а тварини – до людей. На що дирекція зоопарку запропонувала кореспондентові телеканала в буквальному сенсі слова спробувати на своїй шкірі, що почувають тварини у клітці під постійною увагою оточуючих. Журналістові було запропоновано провести день у клітці, і він з ентузіазмом прийняв пропозицію.

«Ми його відразу попередили, що замкнемо на замок на весь день», – сказав директор зоопарку.

Олексій Григор'єв відзначив, що місце для «ув'язнення» інтеровца було обрано не випадково – біля кліток із шимпанзе. Саме ці мавпи традиційно страждають від різних дурних та болючих експериментів з боку відвідувачів – люди кидають у них недокурки, намагаються напоїти пивом і так далі.

«Людині все-таки легше – вона може поговорити з відвідувачами», – відзначив Олексій Григор'єв.

Умови, у яких кореспондент перебував у клітці, були максимально наближені до реальних.

«Ми послали йому свіжої соломки. Їду йому давали ту ж саму, що й мавпам – чай з лимоном, яким ми поємо мавп, фрукти. Йому сподобалося, так він і провів весь день на мавпячому раціоні», – розповів директор Харківського зоопарку й порадив чекати репортажу, у якому добровільний бранець мавпятника поділиться своїми враженнями.

 

comments powered by HyperComments