Головний санітарний лікар області поручився за вакцину з Індії

Віталій Альошин  |  Понеділок, 15 вересня 2008, 14:48
Індійська вакцина від кору та краснухи, від якої, нібито, загинув юнак у Донецькій області, безпечна, вважає головний санітарний лікар області Іван Кратенко.

По-перше, розслідування Генпрокуратурою даної трагедії ще не завершено, причини смерті не названі, звіт комісії ВР не озвучено, прокоментував І. Кратенко заяву міністра охорони здоров'я Василя Князевича.

По-друге, індійська вакцина, що надійшла в Україну за гуманітарними каналами та навколо якої розгорнулася така дискусія, вже пройшла експертизу у Франції та одержала підтвердження якості. Проводиться її повторне тестування у Німеччині.

Проте в Україні намітився ріст кількості батьків, які відмовляють планово прищеплювати своїх дітей. За словами І. Кратенко, в області число відмов від щеплень у 3-місячному віці зросло в 14 разів, в 6-місячному – в 5 разів.

Сьогодні в області централізовано зберігається до 680 тис. доз цієї вакцини (при необхідності у 600 тис.). Препарат придатний до жовтня 2009 р. Вакцинація буде зроблена за командою вищого медичного керівництва, незважаючи на розпорядження місцевих чиновників (губернатора, мера), заявив Кратенко. Трагедії, що трапилася у Донецькій області, у нас не буде, завірив І. Кратенко.

 

comments powered by HyperComments