Жінки, які палять, – страшні та погано пахнуть (фахівці)

Микола Кузнєцов  |  Середа, 17 вересня 2008, 17:20
В Україні на рік стається 100–110 тисяч інсультів, повідомляють голова Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація боротьби з інсультом», професор Микола Поліщук та головний фахівець МОЗ з неврології Тамара Міщенко.
Жінки, які палять, – страшні та погано пахнуть (фахівці)

Про це вони розповіли, представляючи акції, що проходять у Харкові: «Виміряй свій тиск та скажи інсульту – ні!» і «Сигаретам – стоп!».

За інформацією фахівців, причинами інсультів стають, окремо або у сполученні один одним, слідуючи фактори:

1. Низький рівень медичного обслуговування – в 10% випадків
2. Погана екологія – 20%
3. Неправильне харчування – 25–35%
4. Зловживання алкоголем – 17–20%
5. Умови й спосіб життя – 50–55%
6. Табакопаління – 25%
7. Малорухомий спосіб життя – 20–25%

При цьому М. Поліщук особливо підкреслив, що поліпшити самопочуття й уповільнити старіння, змінивши спосіб життя на здоровий, можна на 50%, при цьому медикаментозним способом можна домогтися поліпшення лише на 25%.

За його словами, 1 сигарета піднімає артеріальний тиск на 7–13 міліметрів ртутного стовпа.

Якщо ж перейти на здоровий спосіб життя, можна без витрати грошей на медикаменти та лікування, збільшити тривалість власного життя на 7–14 років, повідомили фахівці.

Особливо негативне паління впливає на жіночу красу. По даним організаторів акції «Сигаретам – стоп», 3–5 років паління – і жінка буде змушена витрачати гроші на спеціальну косметику. Крім того, курці погано пахнуть і змушені знову витрачати гроші – на парфуми.

 

comments powered by HyperComments