Харківських школярів навчать не курити

Микола Кузнєцов  |  Четвер, 18 вересня 2008, 13:30
Голова Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація боротьби з інсультом» професор Микола Поліщук передав школам Харкова 160 комплектів агітаційних матеріалів (наборів брошур) про шкоду паління.
Харківських школярів навчать не курити

Харківські вчителі мають намір проводити на основі цих матеріалів агітацію проти паління.

За даними фахівців, що презентували в Харкові акцію «Сигаретам – стоп», у 2008 році, у порівнянні із ситуацією на початку століття, у школах Харкова знизилася кількість курящих учнів. У деяких навчальних закладах можна говорити про дворазове скорочення числа курящих учнів.

Також в Україні випустять учбово-методичні посібники з профілактики ВІЛ-інфікування у рамках викладання предмета «Основи здоров'я» для учнів 1–9 класів.

Як повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки України, також було ухвалено рішення видати факультативний курс «Школа проти СНІД» для учнів 8–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, програму для професійно-технічних училищ та студентів вищих педагогічних навчальних закладів.

Крім того, вирішено включити відповідні питання до програми підготовки та підвищення кваліфікації педагогічних працівників на базі навчальних закладів післядипломної педагогічної освіти, пишуть «Подробиці».


 

comments powered by HyperComments