У Харкова є альтернативний план вакцинації проти кору та краснухи

Микола Кузнєцов  |  Четвер, 18 вересня 2008, 15:35
У Міністерства охорони здоров'я немає законних важелів впливу, щоб змусити Харків продовжити вакцинацію проти кору та краснухи індійською вакциною, повідомив «Варті» директор Департаменту охорони здоров'я й соціальних питань Ігор Шурма.
У Харкова є альтернативний план вакцинації проти кору та краснухи

Так він прокоментував заяви представників МОЗ та санітарних лікарів, що почастішали, про необхідність продовження вакцинації.

«Насамперед необхідно розставити акценти. Альтернативи вакцинації немає. Батьки, які турбуються про здоров'я своїх дітей, повинні зробити їм щеплення. Але позачергова вакцинація молодих людей від 16 до 29 років є антидержавної», – заявив Ігор Шурма.

За його словами, єдино можливий алгоритм вакцинації дорослих полягає в наступному: виділити кошти на діагностику даного контингенту, перевірити наявність імунітету в кожного, створити відповідний реєстр і прищеплювати тільки тих, у кого реально немає імунітету. Причому не індійською вакциною, а препаратами європейського виробництва.

Все це міська влада Харкова має намір зробити самостійно, не сподіваючись на допомогу МОЗ.

«Міністерству охорони здоров'я зараз необхідно подумати, де взяти кошти на утилізацію індійської вакцини», – відзначив І. Шурма.

Нагадаємо, спеціальна парламентська слідча комісія оприлюднила думку, що примусова вакцинація проти кору та краснухи навесні 2008 року була злочином. Комісія також з'ясувала, що смерть Антона Тищенко із Краматорська викликана саме індійською вакциною.

 

comments powered by HyperComments