У Харкові з'явиться будинок на березі Лопані та комплекс на розі вулиць Шевченко та Героїв Праці

Микола Кузнєцов  |  П'ятниця, 19 вересня 2008, 15:25
На обговорення містобудівної ради Харкова винесено два питання: будівництво бізнес-центра на площі Карла Маркса, 2 на перетині з Лопанською набережною та мультикомплексу з житловими будинками, офісними, торговельними, соціальними об'єктами в «петлі повороту» з вул.Шевченко на вул.Героїв Праці на Журавльовці.
У Харкові з'явиться будинок на березі Лопані та комплекс на розі вулиць Шевченко та Героїв Праці

До будівлі на набережній планується прибудувати частину будинку, а існуючий корпус – надбудувати. Таким чином, з'явиться новий цільний будинок, що буде ширшим та вищим за попередній. Під ним планується влаштувати підземний паркінг на 39 машиномісць. На нижніх поверхах заплановані автосалони. На верхніх поверхах розмістяться адміністративні приміщення, кафе з літньою верандою. Проект відповідає архітектурі навколишніх будинків 1910–1920 років забудови.

Багатофункціональний комплекс на Журавльовці разрахован таким чином, що ближче до проїзної частини буде розташований супермаркет, що повинен блокувати шум від машин, захищаючи житлові та інші будинки. Як вважають автори проекту, комплекс розташований дуже вдало: з одного боку, завдяки близькості магістралі, якою можна швидко потрапити й у центр, і на периферію, а з іншого, – рекреаційній зоні у вигляді Журавльовського гідропарку.

Архітектура комплексу сучасна, деякою мірою навіть футуристична.


 

comments powered by HyperComments