Почесним харків'янам після смерті буде встановлюватися пам'ятна дошка

Надія Анатолієва  |  П'ятниця, 19 вересня 2008, 14:41
Пам'ять про харків’ян, які пішли з життя та мають звання «Почесний громадянин міста Харкова», повинна бути увічненою. Таку пропозицію внесла вчора міська топонімічна комісія, повідомляє офіційний сайт міськради.
Почесним харків'янам після смерті буде встановлюватися пам'ятна дошка

Для цього у відповідне положення повинні бути внесені зміни, що розгляне сесія Харківської міської ради. Учора комісія доручила підготувати такі зміни директорові Департаменту з гуманітарних питань Вадиму Ландсману.

Передбачається, що на шану «Почесних харків'ян» після смерті буде встановлюватися пам'ятна дошка. У ході обговорення даного питання одним з тих, на чию честь запропоновано встановити пам'ятний знак (після внесення змін у Положення), названо Двічі Героя Соціалістичної Праці, лауреата Ленінської та Державної премій, доктора технічних наук, академік Національної академії наук України Володимира Григоровича Сергєєва.

Комісія також рекомендувала депутатам розглянути питання щодо увічнення пам'яті колишнього директора, художнього керівника Харківського державного академічного театру опери та балету ім. М. В. Лисенко, заслуженого діяча мистецтв України Георгія Валентиновича Селихова, який пішов від нас у листопаді 2007 року.


 

comments powered by HyperComments