Харківський бюджет різко потовстішав

Микола Кузнецов  |  Середа, 25 лютого 2009, 13:37
Рішення 38-ої сесії Харківської обласної ради 5 скликання «Про обласний бюджет на 2009 рік» передбачає передачу бюджету міста Харкова субвенцій на загальну суму 726.5 млн. грн.
Привалило 726 з половиною мільйонів.

Директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева розповіла, що у зв'язку з цим необхідно внести зміни до бюджету міста на 2009 рік – у бік збільшення.

Субвенції будуть витрачені на:

- виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам і тимчасової державної допомоги дітям – 377.2 млн. грн.

- забезпечення централізованих заходів щодо лікування хворих цукровим і нецукровим діабетом – 10.6 млн. грн.

- виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, грошового забезпечення батькам-вихователям і приймальним батькам за надання соціальних послуг в дитячих будинках сімейного типу і приймальних сім'ях за принципом «гроші ходять за дитиною» – 805.5 тис. грн.

- надання пільг і житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати, вивозу побутових відходів і рідких нечистот – 281,2млн. грн. (зокрема, в поточному році фінансування даної субвенції здійснюватиметься як за рахунок коштів загального фонду (110.5 млн. грн.), так і за рахунок спеціального фонду державного бюджету (170.7 млн. грн.))

- компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремим категоріям громадян – 40,5 млн. грн., зокрема: у автотранспорті – 2.3 млн. грн., в метрополітені – 14.5 млн. грн., в міському електротранспорті – 23.8млн. грн.

- надання пільг на послуги зв'язку – 12 млн. грн.

- надання пільг і житлових субсидій населенню для придбання твердого і рідкого пічного побутового палива і зрідженого газу – 277 тис. грн., повідомляє прес-служба міськради.

У зв'язку зі збільшенням числа світлоточок і продовження графіка освітлення міста в місті Т. Таукешева запропонувала збільшити фінансування оплати електроенергії на 3 млн. грн.

На утримання зливової каналізації було запропоновано збільшити витрати на 1.5 мільйони. На прибирання сміття і ліквідації звалищ приватного сектора – на 1.8 млн. грн.

На зміцнення матеріально-технічної бази установ освіти в міськраді «накинули» 10 млн. грн., стільки ж додали на аналогічні витрати в медичній сфері.

«Зустрічну» субвенцію у розмірі 30 мільйонів гривень міськрада має намір передати обласній раді на реконструкцію ОСК «Металіст». Також міськрада запропонувала субвенцію державному бюджету на пайову участь в реконструкції пам'ятника архітектури на пл.Руднева – будівлі Апеляційного суду Харківської області – 1 млн. грн.
 

comments powered by HyperComments