У всіх, хто самовільно бере воду з міських труб, залишився місяць на роздуми

Понеділок, 19 жовтня 2009, 13:25
Харківське КП «Вода» починає кампанію по виявленню несанкціонованих підключень до водомереж, а також осіб, що витрачають більше води, чим декларують.
вода з крану

Тих, хто добровільно «здалися», штрафувати не будуть 1 місяць.

Як розповів керівник КП Сергій Кадигроб, зараз реальне надходження води в місто складає 600 тисяч кубів в день. Води, що реально продається, – близько 380 тисяч кубів. Виходить, що кудись пропадає 220 тис. куб. м. Говорити про те, що це технічні втрати, не можна. «Харківкомуночиствод» фіксує попадання в свої мережі в добу максимум 10-15 тис. куб. м.

Таким чином, в місті існує несанкціоноване споживання води в об'ємі близько 200 тис. куб. м.
 

С. Кадигроб розповів, що з 20 жовтня починається місячник лояльності. По 20 листопада харків'яни, у яких є несанкціоновані врізання в міські труби, неправильно оформлені документи при підключенні, місця, де квартири переведені до нежилого фонду, перетворені на офіс, але договір з фізичної особи на юридичну не змінений тощо, можуть звернутися в КП «Вода», щоб легалізувати свої з ним відносини.

Ті, хто звернуться в цей період, не платитимуть ніяких штрафів. Більш того, КП «Вода» готово готувати документи і проекти для легалізації підключень.

«Після цього – хто не сховався, я не винен», - сказав С. Кадигроб, підкресливши: його підприємство міське, і той, що краде воду, завдає збитку територіальній громаді.

«Перекладати чийсь намір заощадити або чиюсь безладність на плечі харків'ян неприпустимо і неправильно», — сказав керівник КП. Отже, не переоформивши договір з КП «Вода» після переведення приміщення з житлового фонду в нежиловий, підприємець ризикує опинитися за гратами.
 
Нагадаємо, як раніше повідомив Сергій Кадигроб, у Харкові тарифи на холодне водопостачання одні з найнижчих по Україні.
 

comments powered by HyperComments