Трамваї і тролейбуси вийшли на маршрути. Транспортники повірили Михайлу Добкіну

Понеділок, 19 жовтня 2009, 11:38
Водії і кондуктори «Горелектротранса» вирішили поки припинити страйк. Всі трамваї і тролейбуси вийшли на маршрут. Перші «ластівки» були відмічені на вулицях міста ще 17 жовтня.
трамвай їде вулицею

За словами глави профспілки підприємства Людмили Захарченко, транспортники сподіваються на обіцянку мера Михайла Добкіна.

Нагадаємо, міський голова пообіцяв, що співробітники комунального підприємства отримають частину платні за рахунок засобів міськбюджету, депутати можуть виділити близько 9 мільйонів гривень на позачерговій сесії міськради, яка пройде в цю середу.

Крім того, зі слів Захарченко, зараз вся виручка від перевезень йтиме на виплату поточних зарплат.

Проте якщо ні міські власті, ні держава найближчим часом так і не вирішать, як виплатити транспортникам зароблені гроші, то водії і кондуктори погрожують продовжити безстроковий страйк. У Харкові знову на маршрут не вийде жоден трамвай і тролейбус.

Нагадаємо, 15 жовтня, після наради по мотивах пікету харківського «Горелектротранса» 15 жовтня, Харківський міський голова Михайло Добкін заявив, що з наступного року муніципалітет Харкова займеться реформуванням галузі міського транспорту.

Нагадаємо також, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, яка під час пікету харків'ян під стінами Кабміну ніяк не відреагувала на мітингуючих, замість грошей почала роздавати цінні вказівки. А співробітники «Горелектротранса», які в п'ятницю 9 жовтня оголосили безстроковий страйк, пообіцяли вийти на роботу тільки тоді, коли ситуація із заборгованістю буде розв'язана.
 

comments powered by HyperComments