Коваленко розповів, скільки юристів працює в Харківській міськраді

Понеділок, 19 жовтня 2009, 13:06
Литовські студенти-юристи відвідали Харківську міську раду, щоб ознайомитися з юридичною стороною роботи муніципалітету. Коротку «лекцію» їм прочитав директор Юрдепартамента Володимир Коваленко.
феміда, конституція україни

П'ятеро студентів Вільнюського університету – Аудрюс Слажінкас, Єва Улянкайте, Кипрас Красауськас, Пауліна Навіськайте і Гинтаре Чепайте – приїхали до Харкова в рамках роботи ELSA – European Law Student`s Assotiation.

Асоціація носить неполітичний і неприбутковий характер, об'єднує студентів-юристів і фахівців із прав.

В. Коваленко розповів, зокрема, що в Юридичному департаменті міськради Першої столиці працює 60 дипломованих юристів, багато хто з яких має адвокатські ліцензії.

Половина з них працює в судах, відстоюючи інтереси міськради і територіальної громади, половина готує нормативні акти – рішення сесії і виконавського комітету.

Глава Юрдепартамента також відзначив, що юристи міськради вирішують ситуації, коли стикаються суспільні і приватні інтереси.

Велику роботу, відзначив В. Коваленко, Юридичний департамент проводить по звільненню незаконно зайнятих земельних ділянок, приведенні територій міста в належний для використання громадою стан.
 

Нагадаємо, раніше В. Коваленко розповів про випадок, коли господар незаконної будови відкрив вогонь по співробітниках міськради гумовими кулями. Інцидент відбувся на проспекті Гагаріна.

Також нагадаємо, що позачергова сесія Харківської міської ради відбудеться 21 жовтня 2009 року.

comments powered by HyperComments