Водії, кондуктори і їх колеги не платитимуть за воду, тепло та іншу комуналку

Середа, 21 жовтня 2009, 12:33
Харківський міський голова Михайло Добкін виніс на обговорення депутатів міськради пропозицію звільнити всіх співробітників «Горелетротранса» від комунальних платежів.
комунальні платежі

Звільнити весь трудовий колектив від комуналки було запропоновано до виходу підприємства з кризи. З одного боку, пояснив мер, людям стане легше існувати в тих складних фінансових умовах, в які потрапив ГЕТ. З іншого боку, співробітники психологічно відчують свою необхідність місту.

Рішення про виділення 9 мільйонів на зарплати, про яке йшлося раніше, було прийнято одноголосно.

Також М.  Добкін оголосив, що найближчим часом почнеться аудит фінансово-економічної діяльності «Горелектротранса».

Нагадаємо, ГЕТ потрапив в кризову ситуацію, не отримавши від держави компенсації за пільговий проїзд відповідних категорій громадян.

Разом з тим міський голова підкреслив: проблема з компенсацією пільгового проїзду припиниться тоді, коли держава зважиться монетізіровати всі пільги.

«Має право чоловік на безкоштовний проїзд? Видайте йому гроші, хай купить собі проїзний квиток. Призначені безкоштовні ліки – видайте гроші, і людина купить їх. І я вам обіцяю: коли з'явиться така система, пільг відразу стане в два
рази менше», – сказав М. Добкін.

Він підкреслив, що поки центральна влада не триматиме відповідь за обіцянки і популістські вислови, страждати будуть ті, нібито ради яких ухвалюються державні рішення про пільги.

М. Добкін виразив надію, що народні депутати нарешті почнуть законодавчу ініціативу по монетізації пільг.

Депутати вирішили дати пільгу на комммунальні платежі все співробітникам ГЕТа переважною більшістю голосів.

Нагадаємо, вранці 9 жовтня трудовий колектив ХКП «Горелектротранс» фактично одноголосно вирішив почати акцію протесту, поки центральні органи державної влади (зокрема Кабінет міністрів України) не виплатять компенсацію за перевезення пасажирів пільгового контингенту.

15 жовтня відбулася зустріч Харківського міського голови Михайла Добкіна з представниками трудового колективу ХКП «Горелектротранс». На зустрічі була досягнута домовленість про виділення близько 9 млн грн з міського бюджету на виплату зарплати працівникам «Горелектротранса».

Нагадаємо також, що вранці 18 жовтня всі харківські трамваї і тролейбуси вийшли на лінію.

19 жовтня Харківський міський голова Михайло Добкин видав розпорядження, яким зобов'язав всі комунальні підприємства міста  не відключати боржників, так або інакше пов'язаних з ХКП «Горелектротранс».

comments powered by HyperComments