М. Добкін заборонив дітям пити пиво (Нове рішення міськради)

Середа, 21 жовтня 2009, 15:07
Проект заборони на продаж пива і слабкоалкогольних напоїв особам до 18 років прийнятий Харківською міською радою. Рішення було ухвалене одноголосно.
пионер

 «Жителі всіх країн вражаються Україні: у нас п'є вся молодь», – підкреслив Харківський міський голова Михайло Добкін.

Мер підкреслив: медики одноголосно заявляють, що пивний алкоголізм найбільш небезпечний і важкий в лікуванні.

Він також відзначив, що на жаль, законодавець не відніс пиво до алкогольних напоїв. Тому підприємець, отримуючи дозвіл на установку кіоску для торгівлі продуктами харчування, спокійно може торгувати там пивом. Міськрада, таким чином, не має наперед інформації про те, чи буде в асортименті кіоску пиво. Цим користуються бізнесмени, розташовуючи торгові точки з пінним напоєм ближче до учбових закладів.

Як відзначив начальник управління з питань підприємництва, інвестицій і споживчого ринку Андрій Проскурин, щоб системно боротися з ситуацією, пиво треба переносити в розряд алкогольних напоїв на законодавчому рівні.

М. Добкін заявив: міськрада виявлятиме недобросовісних підприємців, які намагаються продавати алкоголь ближче до вузів, шкіл, коледжів, і не продлять з ними договір оренди.

Ці заходи міською голова вважає першими кроками до позбавлення харківської молоді від алкоголізму. При цьому він підкреслив, що усвідомлює: молоді люди (а серед них немало виборців) не будуть раді таким ініціативам
муніципалітету. Але проблему необхідно вирішувати.

«Коли молоді люди виростуть, я думаю, вони зрозуміють, що таке рішення було для них правильне», – відзначив мер.

Вже через місяць рішення, швидше за все, буде ухвалено остаточно.

Нагадаємо, в українському парламенті зареєстровано два законопроекти про підвищення акцизів на пиво і алкогольні напої.

Раніше було зафіксовано, що харківські діти в супермаркеті купують пиво, а міліціонери спокійно стоять за ними в черзі до каси.

comments powered by HyperComments