Епідемії грипу в Харкові поки що немає. Дані СЕС

П'ятниця, 30 жовтня 2009, 15:18
За твердженнями медиків, епідеміологічний поріг ГРВІ і грипу в Харкові не подоланий.
хвора дитина

«У Харкові зафіксовано 1235 випадків захворювань на ГРВІ, грипу поки немає. Зараз інтенсивний показник захворюваності на 8,66 випадків на 10 тисяч чоловік, среднесезонний – 20,15, а показники епідпорогу – 40,5», – повідомили в СЕС.

Незважаючи на це, у лікарнях обіцяють шукати пневмонію в посиленому режимі. Вже сьогодні зберуть всіх головних лікарів лікарень та поліклінік, щоб роздати ЦУ. «Готується проект наказу, який буде введений в дію. Буде створено консультативний центр, куди можна дзвонити з питанням «Що робити при застуді або ускладненнях?». При найменших грипозних проявах респіраторних хвороб потрібно зв'язуватися з медиками, які будуть спрямовувати людей в поліклініки та лікарні», – повідомив заступник Харківського міського голови Ігор Шурма.

Відомо, що такі центри будуть працювати з 8.00 до 20.00. Вночі приймати скарги готові в центральній диспетчерській швидкої допомоги. Жителів міста, у яких ГРВІ чи грип будуть перебігати з ускладненнями, відразу ж планують відправляти в дитячу і дорослу інфекційні лікарні. Обіцяють допомагати в Харкові також іногороднім: без паперової тяганини і грошей гості міста зможуть прийти в будь-яку поліклініку, де обіцяють відкрити спецкабінети на перших поверхах.
 

Нагадаємо, сьогодні, 30 жовтня, на екстреному засіданні Кабінету міністрів було ухвалено рішення про введення карантину на території всієї України.

За інформацією головного державного санітарного лікаря м. Харкова, у разі підозри на захворювання грипом А/H1N1 громадяни можуть звертатися в епідемстанциі м. Харкова (ТЕЛЕФОНИ).

Нагадаємо також, що загальноукраїнський карантин може деякими силами використовуватися як засіб політичної боротьби.
 

comments powered by HyperComments