Біля пам'ятника Шевченку націоналісти відзначають День Соборності (ФОТО)

П'ятниця, 22 січня 2010, 13:07
У парку Шевченка біля пам'ятника Кобзареві зібралися патріотично настроєні харків'яни, щоб відзначити День Соборності України.
пам'ятник шевченку

Після покладання квітів біля пам'ятника почався мітинг. Одягнені в національні костюми хлопці і дівчата стоїчно мерзнули на 20-градусному морозі в ім'я ідеї об'єднання України.

«Потрібно, щоб у людей була єдина мета і єдиний стимул. Час пройде, і ми до цього обов'язково прийдемо, адже ми одна нація. Просто потрібно трохи часу», – вважає один з них, Олег Балюк.

Незабаром, проте, молодь розійшлася, і біля пам'ятника залишилися тільки люди у віці. Мабуть, стара гвардія виявилася витривалішою. Як розповів кореспондентові «Міської Варти» глава Ради старійшин Великого козацького круга Оксен Семидуб, його в таке свято навіть мороз не бере. За його словами, він День Соборності відзначає щороку, і сьогодні біля пам'ятника Кобзареві святкування тільки починаються.

«Збиратиметься своїми купками народ, говоритимуть один одне, інший – інше. Може, після такого морозу погріються небагато», – поділився він планами на вечір.

Оксен Семидуб підкреслив, що День Соборності повинен об'єднувати всіх українців, тому відсвяткувати його хоче виключно мирно.

«Я задоволений, що тут на площі прапори і Партії регіонів, і Конгресу українських націоналістів, і Свободи, і державний прапор, і люди всі разом тут мирно ходять і розмовляють», – сказав він.

ФОТОРЕПОРТАЖ МОЖНА ПОДИВИТИСЯ ТУТ.

comments powered by HyperComments