Ігор Швайка прокоментував позицію ВО "Свобода" у другому турі виборів

П'ятниця, 29 січня 2010, 16:03
У інформаційній агенції «Статус-Кво» (вул. Артема, 46) 29 січня відбулася прес-конференція голови Харківської обласної організації ВО «Свобода» Ігоря ШВАЙКИ. Лідер харківських «свободівців» проаналізував здобутки партії в ході президентських перегонів, оприлюбднив заяву об‘єднання щодо другого туру виборів та прокоментував подальші дії осередку.
Ігор Швайка

Ігор Швайка офіційно оголосив про завершення участі ВО „Свобода” в президентських перегонах 2010 року.

Не дивлячись на оцінку здобутку ВО „Свобода” у виборах, зокрема „провальність” у Тернопільській області, Ігор Швайка підкреслив, що вибори показали зростання підтримки націоналістів серед громадян. У Харкові за Олега Тягнибока віддали свій голос 8361 виборців.
Як повідомив І.Швайка, найчастіше за підтримкою у другому турі виборів звертаються штаби БЮТ, частково Регіони.

Голова Харківської обласної організації ВО „Свобода” офіційно заявив, що підтримувати Партію регіонів „Свобода” не буде принципово. 
Не все так однозначно з Юлією Тимошенко як кандидаткою „меншого зла”. Юлія Тимошенко зможе отримати підтримку патріотичних українців, в тому числі ВО „Свобода”, тільки тоді, коли виконає ряд  дій, які буде запропоновано. Наголошую, це не вимоги, це пропозиція з боку „свободівців”.

Члени партії участі у другому турі виборів не братимуть. Не будуть членами виборчих комісій.

Програма „Свободи” продовжиться, з метою не допустити перетворення України на відстійник з емігрантами.

Стало відомо, що після виборів з партії було виключено декілька її членів. Існує декілька версій, пояснень цього інциденту, як на користь керівництва, так і проти. Ігор Швайка прокоментував : „ Вибори—лакмусовий папірець, який проявляє людей спроможних працювати”. Швайка не заперечує що виключені члени були активні у діяльності Харківського осередку ВО „Свобода”. Але існує „неписаний закон партії”, при недотриманні якого член піддається виключенню. З цими людьми можливе спілкування на різних рівнях, але вороття не буде”, -- наголосив І.Швайка.

ВО „Свобода” подасть свою кандидатуру на посаду міського голови. Ще не визначено хто саме представлятиме  „Свободу”, але скоріше за все Ігор Швайка як голова обласної організації.


 

comments powered by HyperComments