Українська мова очима дітей Харкова

Титаренко Жанна   |  Четвер, 18 лютого 2010, 18:10
Як харківські діти володіють українською мовою і чи прагнуть її вивчати?
Українська мова очима дітей Харкова

Напередодні міжнародного свята рідної мови, що припадає на 21 лютого, у Харківські обласні дитячі бібліотеці відбувся творчий захід для дітей молодшого шкільного віку. Мелодійні вірші про Україну, афоризми, прислів’я та приказки прозвучали з уст цих маленьких, старанних дітей. Звичайно, були помилки у їх вимові, але таке величезне старання вчити, компенсувало все. Діти досить виразно розказували вірші, називали слова ввічливості, вдячності, вітання.

Дуже своєрідним було їхнє національне вбрання. Сорочки, вишиті хрестиком, колоритний український вінок ведучої, сплетений з різнобарвних квітів. Все було зроблено для того, щоб надати чудову можливість відчути себе українцями. Напевне цей захід залишив приємні враження в їх маленьких дитячих серцях.

Друга частина заходу пройшла у вигляді вікторини. Майже хором звучали продовження приказок, віршиків, казок. Усі учасники були нагороджені книжковими подарунками з фонду бібліотеки.

Радісні і щасливі дитячі обличчя надали заходу святковості і урочистості. Це світле прагнення вивчати українську мову у  Харкові, увінчалося успіхом.

 

comments powered by HyperComments