Українську громадську організацію виселяють з приміщень

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 15 березня 2010, 20:47
Сьогодні, 15 березня в приміщенні господарського суду відбулося судове засідання, на якому знову так і не змогли вирішити долю приміщень, які орендуються громадською організацією «Спадщина».
Українську громадську організацію виселяють з приміщень

Підставою позову для виселення стало нібито неналежне підтримання пожежної безпеки, відсутність довідок санітарно-епідеміологічних інстанцій і через відсутність договорів про страхування нерухомості та договорів з деякими комунальними службами.

За законодавством України, орендар не має права розривати договір оренди приміщення з організаціями, що містять друковані видання, бібліотеки, займаються книгорозповсюдженням тощо. Якщо порушуються якісь умови орендного договору, то орендар має право звернутися до суду і вимагати виконання цих умов, а не виселення з приміщень.

Представник громадської організації «Спадщина» заявив, що оформлення документів, які вимагає позивач уже розпочато і буде виконане найближчим часом, а також були пред’явлені відповідні звернення до спеціальних служб, які видають ці документи.

Представник позивача (позивачем є фонд харківського держмайна комунальної власності та приватизації) вимагає звільнити приміщення і якнайшвидше розірвати орендний договір.

Орендна плата за приміщення здійснюється вчасно, договір оренди є законним і в зв’язку з цим, представник відповідача прохав суддю відмовити позивачу у його зверненні, а також наголосив на тому, що орендар повинен вимагати в суді не виселення, а оформлення документів, щодо пожежної безпеки та страхового договору.

Суд оголосив перерву до 22 березня.  

 

comments powered by HyperComments