Україну затопить! Харків може постраждати від повеней!

Середа, 17 березня 2010, 21:17
Український гідрометеорологічний центр визначив кого на Україні підтопить. Та МНС теж робить деякі прогнози, на жаль не дуже радісні.
Україну затопить! Харків може постраждати від повеней!

МНС та Українській гідрометеорологічний центр дали свої прогнози щодо паводків. За прогнозом МНС, по всій території України очікують паводки у квітні місяці. Паводки очікують через різке потепління і велику кількість опадів. Рятувальники склали перелік територій, які можуть постраждати.


Згідно прогнозу, більш за все затопить у районі притоків Середнього Дніпра(Дніпропетровська область), на річці Південний Буг нижче Первомайську, у верхів’ях Прип’яті, вище норми на 0,2-0,9 м очікується на річці Сіверський Донець і його лівих притоках (Харківська, Луганська області), а також на ріках Карпатського регіону.


Загальний підйом рівня води (над рівнем, який встановився 22 лютого) на річках басейну Сіверського Дінця (Харківська, Донецька, Луганська області) може скласти від двох до чотирьох з половиною метрів.


Це щодо прогнозу Українського гідрометеорологічного центру. Згідно прогнозу МНС у Харківській області, до потенційно небезпечних територій вони відносять: Вовчанський, Чугуївський, Балаклійський райони внаслідок розливу річок, а ось підтоплення Ізюму та Куп’янська можливі за рахунок вод, які долучені до річок, повідомлює сайт МНС.


 

comments powered by HyperComments