Харків'яни чекають чарівні звуки піаніно

Жанна Титаренко   |  Четвер, 18 березня 2010, 14:18
Сьогодні, 18 березня в прес-центрі «Майдан Свободи» відбулася прес-конференція з нагоди відкриття міжнародного конкурсу юних піаністів у Харкові.
Харків'яни чекають чарівні звуки піаніно

На прес-конференції йшла мова про умови проведення конкурсу, які дійсно за всіма правилами відповідають міжнародним. Завдання журі полягатиме в тому, щоб визначити 6 найбільш талановитих учасників (максимум 8) і нагородити їх цінними подарунками. 

Конкурс проходитиме в трьох турах. Вхід для музикантів і пенсіонерів вирішили зробити безкоштовним. Інші глядачі сплачуватимуть благодійні внески спочатку 10грн, потім 15грн і на останок, адже переможця захочуть побачити всі - 30грн. 

Дуже цікавою і водночас складною буде система оцінювання: якщо хтось із членів журі ставить найнижчий або найвищий бал, і це відбувається два рази, - то він виходить із складу журі. 

Це справедливо, оскільки, жоден з них не поспішатиме давати найнижчу оцінку учаснику конкурсу, якщо, наприклад, не сподобається стиль гри або підібрана для виконання музична композиція. З іншого боку, усі юні музиканти гратимуть гарно, бо сама участь в цьому фестивалі вже свідчить про їх рівень підготовки, і якщо ставити майже всім найвищі бали, то це значно ускладнить визначення переможця. 

Після завершення конкурсу, кожен член журі нагороджуватиме своїм подарунком наймайстернішого, на його думку, учасника. Саме така можливість є для того, щоб висловити своє захоплення, не нашкодивши при цьому іншим учасникам. 

Конкурс проводитиметься Харківською середньою спеціалізованою музичною школою, Харківським національним академічним театром опери та балету ім.. М. Лисенка та міжнародним благодійним фондом допомоги юним піаністам Володимира Крайнєва в співпраці з Харківською обласною філармонією під патронатом Міністерства культури і туризму України.


 

comments powered by HyperComments