Харків’ян виселяють з приміщень за, нібито, невчасне продовження страхового полісу

Жанна Титаренко  |  Четвер, 25 березня 2010, 16:28
Сьогодні, 25 березня в приміщенні господарського суду “Держпрому” відбулося судове засідання, на якому оголосили рішення суду, щодо подальшої долі приміщень, які орендувала в Харківської комунальної власності громадська організація “Спадщина”.
Харків’ян виселяють з приміщень за, нібито, невчасне продовження страхового полісу

Йде мова про 197,1 квадратних метрів нежитлових приміщень, що знаходяться по вул. Сумській, буд.44/2. Фонд Харківського держмайна комунальної власності та приватизації звернувся до суду з позовом виселити громадську організацію “Спадщина”, за нібито, незастраховану нерухомість, що взята в оренду, і порушення правил пожежної безпеки. Сторона позивача визнала вище вказані дії за порушення договору оренди і вимагала розірвати його якомога швидше, незважаючи на вчасні грошові розрахунки за оренду приміщень.

Громадська організація “Спадщина” підготувала всі документи (це і страхування, і пожежна безпека, і санепідемстанція), але це не допомогло. Суд виніс вирок: звільнити нежитлові приміщення, заплатити штраф 85 грн. за, немов би, несвоєчасне страхування орендованих приміщень і 236грн. за витрати суду.

Представники громадської організації “Спадщина” незгодні з рішенням суду і вважають його дії незаконними. Посилаючись на законодавство України, вони наголошують на тому, що з організаціями, які мають редакції, друкарні, займаються книгорозповсюдженням неможна розривати орендні договори без вагомих на це підстав.

У судовому залі після оголошення рішення представники “Спадщини” та ті, хто прийшли їх підтримати, кричали “Ганьба! Ганьба!”, “Суддівське вбрання треба пустити на онучі!”. Охорона змусила всіх заспокоїтися, але залишати приміщення ніхто не збирається.

Одразу, після судового засідання, представники громадської організації пішли подавати заяву на апеляцію. Вони це мотивували тим, що приміщення вже застраховане і вогнегасник наявний з усіма потрібними документами, і виселяти за такі непорозуміння ніхто немає права. У разі подібних ситуацій, необхідно вимагати через суд наявність вогнегасника, а не виселення з приміщень. А суд, у свою чергу, повинен змушувати його придбати, якщо, звичайно, це комусь цікаво, але ніяк не звільнення приміщень. Зараз сторона відповідача виправила ці недоречності, тим більше вона збиралася це робити і без рішення суду.

Громадська організація “Спадщина” для охорони приміщення від силового захоплення виставить охорону і буде продовжувати боротися за свої права.

 

comments powered by HyperComments