Співпраця України і CША

Андрій Бондарев  |  П'ятниця, 26 березня 2010, 20:08
У прес-центрі «Майдан Свободи» 25 березня відбувся круглий стіл на тему “Програма ім.Фулбрайта, та її взаємодія з вищими навчальними закладами у науковій сфері”, на якому обговорювалися перспективи, які відкриваються для вітчизняної науки завдяки співпраці України і США.
Співпраця України і CША

На заході були присутні представники «програми ім. Фулбрайта» Лінда Мар Сандстром, Денис Базидевич та Віталій Жугай. Так само були представники ВНЗ в особі В’ячеслава Дзюндзюка, доктора наук з Академії Державного управління при президенті України, та Андрія Кузнєцова, кандидата у доктори наук.

Програма дає можливість спеціалістам, і студентам відмінникам виїздити до США для вивчення відповідної галузі дещо з іншого боку, аніж це можна робити в Україні.

На конференції було зроблено висновок, що співпраця України і США є дуже гарним шансом для вивчення системи організації влади в США і американського досвіду сприяння держави щодо фінансування науки і наукових досліджень.

Таким чином, підводячи підсумки, можна сказати, що співпраця України і США дає можливість українським студентам, і спеціалістам, виїздити до США і привозити до України нові знання, які допоможуть Україні на шляху її становлення як Європейської держави.

 

comments powered by HyperComments