Міська влада починає шукати компроміс із мешканцями П’ятихаток

Жанна Титаренко  |  Четвер, 8 квітня 2010, 20:58
У прес-центрі “Майдан Свободи” у прямому ефірі відбувся круглий стіл на тему: “Чи можливий компроміс між любителями гольфу і захисниками лісопарку?”. Як завжди в таких випадках в студії вирували пристрасті.
Міська влада починає шукати компроміс із мешканцями П’ятихаток

Ведучий круглого столу Віктор Козоріз на початку заходу повідомив, що представники гольф-клубу та інші зацікавлені особи відмовилися прийти на круглий стіл, посилаючись на ймовірну необ'єктивність своїх опонентів.

Загалом, розглядалося питання про можливість компромісу між проектом будівництва гольф-клубу і мешканцями П’ятихаток та всього міста. Свою чітку позицію, щодо того, що компромісом може бути лише вибір іншої ділянки під будівництво гольф клубу висловив еколог Валерій Ловчиновський, юрист Євген Соловйов і голова громадської організації “Ми - харків'яни” Юрій Кальченко. Мешканець П’ятихаток Євген Савенко зазначив, що пошуки компромісу вже розпочалися з пропозицій мешканцям П’ятихаток побудувати на зупинці туалет, а також велосипедні і лижні доріжки та можливість ходити через гольф клуб у нічний час.

Інтереси мешканців П’ятихаток активно захищали місцеві мешканки Юлія Кравченко і Юлія Юдіна. За їхніми словами запропонований компроміс не може бути прийнятним для мешканців. Вони наголосили на тому, що в Лісопарку існують певні види флори і фауни, які занесені до Червоної Книги України, а з іншого боку, - це зелене насадження належить мешканцям всього міста, а не лише тим, що проживають поряд.

Еколог Валерій Ловчиновський, неодноразово наголошував, що прийнятні будь-які варіанти, крім, власне, вирубки дерев, і саме тут, компромісу не буде. Також обговорювалося питання необхідності екологічної експертизи, яку, на думку, правника Євгена Соловйова, влада зобов’язана була провести перед прийняттям будь-яких рішень, стосовно зелених насаджень.

Єдиний, хто виступив на підтримку гольф клубу, був депутат міськради від “Нашої України” Ігор Вировець, який зазначив, що, перед тим як робити поспішні висновки, варто було б спочатку ретельно розібратися в усіх “за” і “проти” відносно цього питання.

Також читайте попередній матеріал http://varta.kharkov.ua/city/1063497.html


 

comments powered by HyperComments