Вечір ювілею Леоніда Томи і Анатолія Перерви

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 13 квітня 2010, 16:06
Свої привітання ці два відомих Харківських літератора приймали в Київському будинку культури. Своїми піснями їх вітав театр Обереги, народні артисти України такі як Людмила Авдимарець, Микола Колодочка тощо. Але самим незвичним і неочікуваним подарунком став для Леоніда Томи портрет, який намалював і урочисто подарував художник Микола Таможник.
Вечір ювілею Леоніда Томи і Анатолія Перерви

Найбільше часу було присвячено поезії, яку декламував Леонід Тома. Його улюбленими темами стала любов до України, любовна і пейзажна лірика, а також філософські роздуми на вічні теми суспільного життя.

Найтепліші вітання нашим двом ювілярам Анатолію Перерві і Леоніду Томі привіз колектив Луганського академічного театру, колектив театру "Обереги", поети, художники, друзі.  

Борис Олійник не зміг приїхати привітати, але його присутність забезпечила Людмила Авдимарець виконавши пісню на поезію Бориса Ілліча Олійника на музику Георгія Колядника “Мати сіяла сон”.
 

Чоловічий ансамбль у складі заслуженного артиста України Миколи Колодочки, лауреата національного конкурсу Василя Марчака та лауреата міжнародних фестивалів Володимира Якопишина виконав українську народну пісню "Ой у полі нивка", Полтавський варіант у супровід оркестру під орудою заслуженного діяча мистецтв Юрія Алжнєва.

Ніна Супруненко і Валентина Холодок вітали Леоніда Тому грамотою Управління культури і туризму, обласної державної адміністрації,якою нагороджують за вагомий особистий внесок у розвиток літератури, високий професіоналізм та з нагоди особистого ювілею .

Перу Леоніда Томи належать переклади десятків п’єс, з російської, польської мови. В різних театрах Луганська Запоріжжя, Харкова. Починався шлях у Харківському академічному театрі ім. Тараса Шевченка. Олена Сидунова від імені всіх Шевченківців привітали ювіляра Леоніда Тому. Вона розповіла про його численні статті, які зараз зберігаються в музеях, і про найяскравіші постаті на сцені Шевченківців. Присутні в залі прослухали уривок із вистави "Собор" ( ця прем ‘єра відбулася навесні 2004 року). 

Високу майстерність гри скрипкового соло продемонстрував В'ячеслав Шляхов. Він влучно передав на своїй скрипці звуки співу деяких птахів. Це був один з творів Нікколо Паганіні, але у власному оранжуванні. Цей музикант постійно виїздить на закордонні гастролі, тому нам дуже пощастило побачити його тут у Харкові, у своїй вишитій українській сорочці і почути його прекрасну професійну гру. 
 

 

comments powered by HyperComments