Дмитро Табачник вперше полетів у небо на вітчизняному аеростаті

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 23 квітня 2010, 12:55
Саморобний аеростат Дмитра Табачника спочатку стрімко піднявся вгору, потім некеровано висота польту знизилась і поривами вітру його потягло понад деревами вбік Харківської обласної державної адміністрації. Всі дуже хвилювалися, аби саморобний пристрій витримав навантаження і наш Міністр освіти вдало дістався до свого пункту призначення.
Дмитро Табачник вперше полетів у небо на вітчизняному аеростаті

 Партія ВО “Свобода” продовжує вимагати звільнення Дмитра Табачника з посади Міністра освіти України. Харківський осередок організації, сьогодні, 23 квітня, провів театральне дійство: портрет Табачника відправили в небо. 

Голова Харківського осередку ВО “Свобода”, у своїй промові зазначив, що розвиток української освіти стоїть під загрозою, і більш за все, історію України. За словами Ігоря Швайка, Табачник хоче скасувати викладання фахових дисциплін у ВНЗ українською мовою, але в той же час пропонує всім іноземним студентам, викладати рідною для них мовою.

За словами одного зі студентів, що був присутній на акції, звісно своє прізвище він сказати не міг, бо його можуть потім відрахувати, Дмитро Табачник не повинен займати посаду міністра, через його ж таки українофобію. Студент наполягав на тому, що, якщо такі люди будуть обіймати важливі в державі посади, то він не зможе працювати на розбудову своєї держави в майбутньому через низку проблем: “Мені не дадуть отримати диплом через хабарі і власні політичні погляди, а якщо я його з горем пополам отримаю, то мені не буде тут роботи, і я буду змушений виїздити працювати за кордон садівником, вантажником чи в морг, бо на престижні роботи в цивілізованих розвинених країнах беруть своїх громадян”. 

На заході не було багато студентів, але люди старшого віку ніяк не менше були занепокоєні ситуацією в галузі освіти, що склалася в Україні. Вони вийшли підтримати вимоги, як партії ВО “Свобода” так і самих студентів, щодо звільнення Табачника, оскільки вони хочуть мати гарних лікарів, вчителів, юристів, інженерів тощо. За словами тих людей, які висловили свою активну громадську позицію під час акції, зрозуміло, що в корумпованій системі освіти зможуть навчатися лише багаті. За таких умов, жоден з таких випускників не згодиться працювати на відносно невелику платню лікаря чи вчителя, тому такі спеціалісти скоріш за все займуться якимось бізнесом, а в іншому випадку – братимуть величезні гроші за свої послуги, щоб якомога швидше відшкодувати витрати навчання і, звичайно, ще більше підсилиться пошук роботи закордоном.

Порушувалося також питання про набір у ВНЗ більшої кількості студентів із сільської місцевості. Оскільки, жоден випускник, маючи власну квартиру в Києві чи Харкові не згодиться працювати лікарем, наприклад, у районній лікарі чи сільській школі. Ті, хто не зможуть працевлаштуватися на хлібних місцях за своїм фахом, займуться бізнесом, поїдуть закордон, або будуть кричати на весь світ, що їм нема роботи в рідній Україні. Якщо ж навчати дітей із сільської місцевості, то отримавши диплом, мало хто з них зможе купити собі квартиру в Києві чи Одесі, а тому і поїдуть працювати у свої районні центри чи села. 

Люди, які долучилися до проведення цієї акції вимагали, щоб система освіти працювала на Україну, і вся її діяльність була спрямована на розбудову власної держави. Своє несприйняття Дмитра Табачника учасники заходу продемонстрували таким чином: наповнили гелієм жовті та сині кульки, прив’язали їх до великого портрета Міністра освіти України і потім відпустили в небо. 


 

comments powered by HyperComments