Харків’яни їздили до Києва заперечувати законність “харківських угод”

Жанна Титаренко  |  Середа, 28 квітня 2010, 14:19
Поїздку організувала Партія Реформи та Порядок, харківську організацію якої очолює Іван Варченко. Під час демонстрації, він постійно інформував групу харків’ян про те, що відбувалося в сесійній залі Верховної Ради. Для того, щоб пройти територією Маріїнського парку, Івану Варченку довелося доводити на законодавчому рівні своє право вільно пересуватися територією України і викликати групу журналістів, щоб правоохоронці дозволили рухатися далі в напрямку Верховної Ради.
Харків’яни їздили до Києва заперечувати законність “харківських угод”

Правоохоронці, ще з самого початку заважали вільно пересуватися до Києва автобусу, в якому їхали харків’яни відстоювати свою національну позицію під стінами Верховної Ради. Недалеко від Харкова автобус було зупинено і десь 20 хвилин від організаторів вимагали всіляких пояснень.

Приїхавши до столиці, 27 квітня, перед тим, як іти до Верховної Ради, Іван Варченко провів чудову екскурсію військової техніки років Другої Світової війни (макети величезних танків, літаків, катюш тощо, знаходяться неподалік Києво-Печерської Лаври), а також в деталях пояснив незаконність “харківських угод”, проти яких, власне, і зібралися в Києві.

Харківський осередок ПРП у Києві (фото Жанни Титаренко)

Жодних закликів до радикальних дій з боку очільників ПРП не було. Приєднатися до численної кількості демонстрантів перед Верховною Радою вдалося не одразу. Тому довелося ходити колами то по Маріїнському парку, то по вул. Інститутській.

Але потім, Іван Варченко почав вимагати від правоохоронців законодавчого пояснення такої діяльності перед журналістами і складати акт порушення прав вільного пересування територією України, посилаючись на те, що бити харків’яни нікого не збираються, а мирні зібрання є цілком законними. Саме завдяки такій наполегливості керівника, люди встигли вчасно підійти ближче до сцени, яка знаходилась майже напроти Верховної Ради і почути промови лідерів НУНС В. Кириленка, Ю. Луценка, А. Яценюка, А. Гриценка, голови БЮТ Юлії Тимошенко, голови ВО "Свобода" Олега Тягнибока тощо.

Харків'яни були поруч. (фото Шевченка Олександра) 


 

comments powered by HyperComments