Два пікети міської ради водночас. Кількість людей незадоволених діями влади значно збільшується

Жанна Титаренко  |  Четвер, 29 квітня 2010, 14:25
В той час, коли тривала сесія міської ради, пікетувальники вимагали припинити переміщення в інші місця торгових кіосків, що знаходяться на Центральному ринку і надати можливість малому бізнесу право на існування і заробіток. Люди скаржилися на те, що їх торгові об’єкти переносять у ті місця, де мало покупців, ще й виставляють паркани там, – щоб ходити до них було зовсім незручно. Водночас, восьмий пікет проти вирубки Лісопарку проводила громадська організація “Ми – харків’яни”.
Два пікети міської ради водночас. Кількість людей незадоволених діями влади значно збільшується

За словами голови громадської організації “Ми – харків’яни” Юрія Кальченка, до пікету проти перенесення торгових об’єктів він жодного стосунку немає, але погодився проводити свою акцію протесту в цей час і в цьому місці тому, щоб під стінами міської ради стояло більше людей незадоволених діями влади.

Акцію протесту проти перенесення торгових кіосків в інші місця організував голова харківської профспілки підприємців Олександр Шарпаль. За його словами, влада зобов’язана надати можливість для нормального розвитку малого і середнього бізнесу, оскільки в європейських цивілізованих країнах державний бюджет наповнюється на 70 – 80% від податків сплачених саме підприємствами, які мають відносно невеликі прибутки. Олександр Шарпаль у своїй промові також звернув увагу на те, що в таких умовах, ринок буде конкурентноспроможним, в іншому разі, кілька осіб будуть визначати всі ціни, і якість товару для них не буде першочерговим питанням, оскільки в покупця не буде широкого вибору.

Люди прийшли на пікет, тому що вони не знають інших способів захисту своїх прав при такій владі. Перед ними стоїть реальна загроза втрати роботи і навіть малесеньких прибутків, для покриття щоденних життєвих витрат. Вони готові спілкуватися з владою і шукати компроміс, яким може бути їхнє працевлаштування з постійною платнею, необов’язково в торгівлі, або ж повернення їм тих робочих місць, що вони мали раніше, до перенесення кіосків.

Мешканці П’ятихаток, продовжували вимагати скасування рішення міської влади, яке стосується вирубки Лісопарку під будівництво гольф клубу. Юрій Кальченко як організатор пікету зазначив, що влада врешті надала йому письмове пояснення таких дій.

У тексті цього документу містяться посилання на статті про санітарну вирубку лісу, тобто кущів, що утворюють чагарники, сухих дерев і гілок, а також посилання на статті, які дозволяють вирубку дерев, що заважають повноцінному освітленню жилих будинків, шкіл тощо.

Харків’яни продовжують вимагати від міської влади повного дотримання Конституції, законодавства України і присутності представників громади на сесіях міської ради, коли вирішуються подібні питання розподілу земельних і лісових ресурсів.

   

 

comments powered by HyperComments