Харківські політичні і громадські організації об'єднали фінансові і організаційні ресурси для ефективної боротьби проти діючої влади

Жанна Титаренко  |  Четвер, 6 травня 2010, 18:47
На закритому для преси та інших ЗМІ засіданні представники харківських проукраїнсько-налаштованих політичних партій та громадських організацій підписали документи про об'єднання всіх ресурсів, в тому числі і матеріальних, та запропонували низку схем розвитку держави і ефективної боротьби проти дієвої на сьогоднішній день в Україні влади.
Харківські політичні і громадські організації об'єднали фінансові і організаційні ресурси для ефективної боротьби проти діючої влади

Сьогодні 6 травня відбулося друге засідання координаційної ради харківського Комітету захисту України на якому були присутні представники місцевих філій ВО “Батьківщина”, ВО “Свобода”, Конгресу Українських Націоналістів, Народного Руху України, Християнсько-Демократичного Союзу, Партії “Реформи і порядок”, Української Народної Партії, Української Соціал-Демократичної Партії, Партії “Народна cамооборона” та громадського об’єднання “Поступ”.
 
Засідання було закритим для преси, і лише коли воно скінчилося, кореспонденту “Справжньої варти” вдалося дізнатися про перебіг заходу від деяких його учасників.

Незважаючи на неминучі суперечки та певні непорозуміння, присутні все ж таки виявили розуміння нагальної необхідності протидії нинішньому режиму влади в Україні, адже мова вже йде про збереження самої державності українського народу. Тож, присутні ухвалили заяву “Про створення Харківського обласного Комітету захисту України”, в якій, зокрема йдеться, що останні події, пов’язані з підписанням президентами України та Росії так званого “Харківського пакту” і його ратифікація є амбіціями кремлівських керманичів.

Також у заяві йдеться про те, що продовження терміну перебування на території України Чорноморського флоту Росії до 2042 року, унеможливлює статус нашої держави, як нейтральної держави і ставить під загрозу її територіальну цілісність і суверенітет.

Економічні вигоди від співпраці Партії Регіонів з Російською федерацією визнано сумнівними, а співпрацю – злочинною. У тексті заяви йдеться про те, що економічна і політична безпека України стоїть під загрозою, що зараз влада намагається реставрувати московську імперію у її найгірших формах, у якій Україні буде відведена роль лише сировинного придатку та слухняного слуги “старшого брата” без власної мови, історії і церкви.

Усвідомлюючи реальність загрози, яку несе для України ця влада, харківські обласні організації політичних партій та громадських організацій патріотичного спрямування вирішили утворити Харківський обласний Комітет захисту України, як координаційний орган, що ставить своєю стратегічною метою усунення від влади антинародного режиму Януковича-Азарова-Литвина, його представників на місцях та забезпечення перемоги на парламентських і місцевих виборах представників проукраїнських сил.

З цією метою було погоджено об’єднати організаційні, фінансові та матеріальні можливості для створення на Харківщині єдиного фронту громадянської опозиції та залучення до нього усіх небайдужих членів суспільства, які готові конкретними справами доводити свою відданість Україні.

Найближчими завданнями Харківського обласного Комітету захисту України є підготовка масових акцій протесту проти злочинних дій влади та широке інформування мешканців Харківщини про її справжню суть.

Крім цього, Харківський обласний Комітет захисту України зобов’язується контролювати кожен крок Президента Януковича і його ставлеників на місцях, а також не допустити нехтування Конституцією і законами України, які ведуть до зради національних інтересів та приниження українського народу.

Також вищезгаданий документ раніше підписали очільники місцевих філій партії “Наша Україна”, та обласної організації громадського руху “За Україну!”

11 травня відбудеться пікетування Харківської обласної державної адміністрації тими представниками комітету, які цього дня не перебуватимуть в Києві біля Верховної Ради України. Також планується низка мас-медійних заходів спрямованих на інформування населення про діяльність новоствореного Комітету захисту України.

 

comments powered by HyperComments