У Харкові відправили панахиду за Бандерою, Шухевичем та іншими українцями, які загинули в роки Другої Світової війни

Жанна Титаренко  |  Субота, 8 травня 2010, 20:30
8 травня вважають днем закінчення війни в Європі, тому саме сьогодні біля каменю УПА в Молодіжному парку архієпископ Ігор (Ісіченко) Української Автокефальної Православної Церкви відправив панахиду за спокій полеглих душ у тій жорстокій, совєтсько-німецькій війні. Організатором заходу був Конгрес Українських Націоналістів, а, зокрема, промову на захист УПА в роки Другої Світової війни вів голова обласної управи Братства ветеранів ОУН-УПА Володимир Столярков.
У Харкові відправили панахиду за Бандерою, Шухевичем та іншими українцями, які загинули в роки Другої Світової війни

Представники української інтелігенції не лише покладали квіти до пам’ятника, а й інформували молодь про українські заходи, які будуть проводитися у травні місяці в українському культурному центрі, в літературному музеї тощо.

Будь-які події треба висвітлювати об’єктивно, але зараз, на жаль, влада не має намір відкрити всі архіви і правду для українського народу про Другу Світову війну, а те що зуміли довести науковці не потрапляє до широкого загалу. У своїх промовах, представники Конгресу Українських Націоналістів наголошували на тому, що те святкування, яке буде 9 травня проводитися на державному рівні просто інтегрує нас в Росію. Українському народу, на психологічному та емоційному рівні прищеплюють думку, що Совєтський Союз був їхньою Батьківщиною, стверджуючи, що нацистський режим, то дуже погано, а совєтський - дуже гарно, зовсім не згадуючи голодоморів, репресій, і того, що робили совєтські війська в роки війни на території колишніх республік СССР і , зокрема, переможеної Німеччини.

До цього заходу також приєдналися представники українського козацтва, громадського об'єднання "Поступ", Хистиянсько-Демократичного Союзу та ВО “Свобода”. Голова харківського осередку ВО "Свобода" Ігор Швайка у своїй промові наголосив на тому, що зараз Росія в кожній області України призначила свого куратора, тобто йде пряме втручання в українське життя та інші внутрішні державні справи.

На заході не було гучної музики чи салютів, бо це день жалоби, - саме так мету проведення заходу пояснювали представники КУНу, а, зокрема, голова обласної організації цієї партії Богдан Дяків.

Цього разу, жоден комуніст чи інший політичний збоченець не став на заваді такого мирного зібрання українських націоналістів. Можливо, всі вони вже розпочали святкувати перемогу совєтських наїзників над фашистськими і над українським народом, який ще довго працював на благо такої імперської держави, а не на себе, і саме тому, вони залишили захід поза увагою. Але іншим варіантом є те, що вони відчувають свою повну безкарність у зв'язку з ейфорією від перемоги на президентських виборах, і недооцінюють своїх політичних противників. А дарма.

 

comments powered by HyperComments