До дня Конституції України харків’яни провели театралізоване дійство про права громадян

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 28 червня 2010, 14:33
Представники різних громадський організацій відмовилися від власної символіки і прийшли на свято під одним прапором України. Захід розпочався на Майдані Конституції, це було проведено театральне дійство. У сюжеті маленької вистави було зображено події, що відбувалися у Парку Горького, порушення прав вільних журналістів, продажність міліції, лікарів, вчителів тощо.
До дня Конституції України харків’яни провели театралізоване дійство про права громадян

Вулична вистава супроводжувалася розповідями про створення Конституції України і її дотримання, про резонансні події, які відбувалися в Харкові і Україні за останні кілька місяців тощо.

Зокрема, дуже вдало зіграли юні актори сюжет про вирубку дерев у Парку Горького та нагородження Кернером тих, хто в достатній мірі порушує закони і Конституцію. Аматори, які грали роль міліціонерів, лікарів, вчителів тощо, зуміли передати настрій і повадки тих людей, які звикли брати хабарі та “носити на вухах локшину”, тобто вірити в те, що подають на радіо і телебаченні проплачені ЗМІ.

Не залишились поза сюжетом вистави і вільні журналісти. Актори зуміли за кілька хвилин передати все те свавілля і тиск, який останнім часом дійсно посилюється на всі ЗМІ, які не підтримують і не вихваляють чинну в Україні владу.

Театралізоване дійство було дуже цікавим. Перехожі охоче зупинялися, аби подивитися таку невеличку аматорську постановку. Таким чином на майдані Конституції зібралося понад 70 людей.

Наступна частина заходу відбувалась біля харківського обласного УМВС. Саме там було неодноразово згадано про порушення Конституції і законів міліцією, про вбивство студента Ігоря Індила тощо.

Активними учасниками заходу було зачитано деякі статті з Конституції України. Таким чином, представники громадськості, які прийшли на захід, були проінформовані про те, яким чином згідно закону необхідно захищатись у випадку потрапляння до міліцейського відділку, на допит тощо. Другу частину заходу завершив гімн України.

Потім святкова колона перемістилася до пам’ятника Тараса Шевченка, неподалік якого, тривала фото-виставка подій, які відбувалися у Парку Горького. На стендах були розміщені світлини, які є прямими доказами того, що права людини в Україні захищаються далеко не завжди.

Загалом, захід присвячений дню Конституції України був пройнятий сумом і закликами боротися за свої права і захищати закони, закликами про об’єднання зусиль і створення нової демократичної правової держави, про яку мріє кожен національно свідомий громадянин України.  

 

comments powered by HyperComments