Екологічна група "Печеніги" та Молодіжна Правозахисна група організували безкоштовне екологічне та правове навчання для молоді

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 28 червня 2010, 18:54
Проблем в Харкові накопичилося дуже багато. Їх не здатна вирішити одна людина чи навіть організація. У більшості випадків, мешканці Харкова не вірять в те, що проблему можна вирішити, або сподіваються на те, що це зробить хтось інший, без їх участі. В зв’язку з проблемами вирубки зелених зон міста, прибиранням смітників тощо, екологічна група “Печеніги” та Молодіжна Правозахисна група організували серію семінарів, яка розпочалася сьогодні, на день Конституції України.
Екологічна група "Печеніги" та Молодіжна Правозахисна група організували безкоштовне екологічне та правове навчання для молоді

За словами члена Молодіжної Правозахисної групи Вікторії Бабій, метою сьогоднішнього семінару є об’єднання зусиль мешканців міста для вирішення спільних проблем, їх правильне законодавче інформування та розробка правильної координації і стратегії в найближчому майбутньому.

Олег Вяткін і Вікторія Бабій розповіли про виникнення громадської діяльності на теренах Слобожанщини, про її ефективність за умов вчасної організації та правильного законодавчого підходу до кожної проблеми. Член екологічної групи “Печеніги” Олег Вяткін пояснив як правильно треба подавати інформацію про порушення законодавства в листах до посадовців та міжнародних організацій. Також були пояснені порушення законодавчої бази, яких припустилася міська влада під час оформлення документів на вирубку дерев у Парку Горького.

Член екологічної групи “Печеніги” Ангелина Русанова провела обговорення про наявне засмічення територій населених пунктів Харківщини та запропонувала шляхи вирішення проблеми за умов громадської і правової підтримки. Врешті-решт дійшли висновку, що необхідно писати листи як до посадовців так і в міжнародні організації, а засмічення, що немає великих масштабів вирішувати власними силами.

До семінару також ввійшло обговорення законодавчих і правових порушень скоєних працівниками міліції. Правозахисник Максим Корнієнко провів короткий екскурс в законодавство і в доступній формі на конкретних прикладах побиття та інших порушеннях прав людини і журналістів, які відбувалися в Парку Горького, пояснив, як правильно писати заяви до правоохоронних органів.

До першого семінару долучилося близько 30 харків’ян, які мають активні громадські позиції та здатні протистояти тим порушенням законодавства, які вчинено за останні кілька місяців. Звісно, що цим людям потрібні знання з екології, оскільки вони захищають Парк Горького та інші зелені зони міста, їм потрібні ази права, бо наша міліція не виконує повністю закон як такий, і не захищає, власне, громадян. Харків’яни намагаються проводити розумні акції протесту, в рамках закону, і саме для цього представники екологічної групи “Печеніги ” та Молодіжної Правозахисної групи розпочали безкоштовне навчання молоді, для того, аби вона була активною, дієвою і мала власне бачення тих резонансних подій, що відбуваються в Україні та Харкові.  

 

comments powered by HyperComments