Харків'яни провели тренінг: "Твої права в теорії та на практиці"

Понеділок, 5 липня 2010, 09:31
3 та 4 липня у м. Харків за підтримки Майстерні громадської активності та Харківської обласної (крайової) організації Народного Руху України відбувся тренінг з прав людини "Твої права в теорії та на практиці". У заході прийняло участь близько 30 людей різного віку і фаху, серед яких були члени Молодого Народного Руху, Союзу обдарованої молоді України, Молодіжного об’єднання народних дипломатів та молоді Української Народної Ради.
Харків'яни провели тренінг: "Твої права в теорії та на практиці"

В процесі тренінгу спільними зусиллями учасники дійшли висновку, що права людини - це конкретизація найбільш важливих способів, які слід застосовувати у відносинах з людськими створіннями. Також, тренер Болдирєва Катерина розповіла про історію прав людини та їх еволюцію за поколіннями. Так, вираз "права людини" є відносно новим: у сучасній мові він з’явився після Другої світової війни під час заснування ООН у 1945 році. Цей вираз замінив інший, близький йому за змістом - "природні права". Головним природнім правом, як підкреслила тренер, є право на життя, свободу та власність. Вступаючи до цивілізованого суспільства, людство, згідно "суспільній угоді", передає державі тільки право на здійснення своїх природних прав, проте не самі права. Адже права людини є її невід’ємною часткою: від першого подиху до останнього. В кінці учасники мали змогу переглянути відео ролик (відзнятий спільно з МНР) та залишити свої відгуки.
 

8 липня такий тренінг буде проведений у м. Київ за адресою: вул. Гончара, 33, конференц-зал(початок 12:00). УЧАСТЬ БЕЗКОШТОВНА. детальніше тут.

 

comments powered by HyperComments