Харківщина протестує проти Податкового кодексу Азарова-Тігіпка

Вівторок, 6 липня 2010, 10:19
5 липня 2010 року Харківська обласна організація ВО «Свобода» провела низку пікетів проти ухвалення проекту нового Податкового кодексу України. Акція відбулася в Харкові, Балаклії, Ізюмі, Краснограді та Лозовій. Свободівці вимагали від депутатів місцевих рад звернутися до Кабінету Міністрів та Президента України з вимогою відкликати проект Податкового кодексу Азарова-Тігіпка.
Харківщина протестує проти Податкового кодексу Азарова-Тігіпка

У Харкові акція відбулася під стінами обласної ради. Учасники тримали плакати з написами «Азаров і Тігіпко – кати малого і середнього бізнесу!», «Податковий кодекс – наступ на середній клас!», «Податковий кодекс чи податковий зашморг?» та «Азаров та Тігіпко! Де податок на розкіш?».

Відповідаючи на питання журналістів, голова Харківського обласного осередку «Свободи» Ігор Швайка прокоментував вимоги пікетувальників: «Сумнозвісний Податковий кодекс розглядатиметься Верховною Радою найближчими днями, проте вже сьогодні можна запобігти його прийняттю. Зокрема, якщо депутати місцевих рад скоординовано виступлять проти проекту цього кодексу. Наразі маємо позитивний прецедент від Хмельницької міської ради.

У будь-якому разі головний удар кодексу Азарова-Тігіпка скеровано на малих і середніх підприємців, а вони є головним джерелом формування місцевих бюджетів. На відміну від них, абсолютна більшість великих підприємств, керованих ставлениками Партії регіонів, працює в тіні. Левова їхня частка взагалі є банкрутами.

Кодекс Азарова-Тігіпка дає зелене світло на монополізацію низки галузей економіки олігархічним капіталом. У цій ситуації депутати місцевих рад мусять захистити головне джерело наповнення обласної, міської, селищної чи сільської казни. У протилежному випадку Україна перетвориться на «бананову» республіку, в якій податкову політику всіх рівнів вершитиме купка представників колоніальної адміністрації».

Очільник Харківської «Свободи» також зауважив на відсутності на пікеті представників так званої демократичної опозиції. Він допустив, що попри декларативну підтримку малого і середнього бізнесу, деякі із цих сил так само зацікавлені у його знищенні, адже їх політику визначають тимчасово «опозиційні» олігархи-товстосуми. Підтримали "свободівців" працівники харківського ринку "Європа", які висловили готовність до участі в будь яких акціях на захист своїх прав. Подив у підприємців викликало те, що активісти так званого "Фронту змін", що збирали підписи, виявили непослідовність в своїх діях, і жодних акцій після збору підписів не проводять, а також з невідомих причин не вийшли сьогодні разом з ними до стін Харківської обласної ради.

Наприкінці пікету текст звернення було передано до обласної ради. Наразі свободівці очікують реакції з боку депутатів. При цьому учасники акції переконані, що реакція опозиційних фракцій місцевих рад Харківщини і стане істинним мірилом їхньої опозиційності.
 
 

comments powered by HyperComments