Новини від Харківського осередку ВО “Свобода”

Понеділок, 26 липня 2010, 15:30
Сьогодні, 26 липня харківський осередок ВО “Свобода” пікетував російське консульство на знак протесту проти безпрецедентних утисків національних прав українців під приводом пастирського візиту Московського патріарха Кіріла.
Новини від Харківського осередку ВО “Свобода”

«Приїзд до України громадянина Російської Федерації Владіміра Ґундяєва, відомого як патріарх Кіріл, переслідує єдину мету – посіяти серед українців релігійний розкол, нав‘язати комплекс колоніальної меншовартості», – про це під час пікетування Генерального консульства РФ у Харкові заявив очільник обласного осередку ВО «Свобода» Ігор Швайка.

Коментуючи вимоги пікетувальників, Ігор Швайка зазначив, що в дні візиту «святійшого» Кіріла Україну перетворено на колонію суворого режиму: «Протягом останнього тижня в державі триває міліцейське свавілля, кількадесят активістів ВО «Свобода» затримані в Києві та Дніпропетровську. Підставою для затримання було начебто намагання чинити перешкоди просуванню кортежу Кіріла. Ці дії вже отримали народну назву «Кірілівські зачистки», що вчиняються у традиційному ФСБшному дусі».

Голова Харківської міської організації ВО «Свобода» Олександр Ґава назвав події, пов‘язані з приїздом Владіміра Ґундяєва, виставою релігійно-політичного абсурду. На його думку, розмови про подвійне російсько-українське громадянство для патріарха Кіріла є проявом лакейської відданості адміністрації Януковича до примх російський царьків і попів, що проявляється у демонстративному зневажанні Конституції України.

Олександр Ґава також наголосив: «За два дні Україна святкуватиме річницю Володимирового Хрещення. Тисячу років тому, коли русичі-українці вже були великою християнською нацією, на московських болотах ще квакали жаби. Наші пращури йшли до Московії з духовною місією християнізації фіно-угорських племен, що населяли сьогоднішню Росію. Натомість у ці дні мордвин Ґундяєв приїздить до нас, аби вчити українців Московському «православію». Якщо називати речі своїми іменами – то тютюнно-алкогольний ділець Кіріл прибув сюди, аби розширювати власну кримінально-корупційну імперію під назвою «Російська Православна Церква».

 

comments powered by HyperComments