У Харкові українофоби теревенили по якій дузі шматувати країну

Павел Козаченко  |  Середа, 12 лютого 2014, 17:51
Стільки закликів до федералізації держави, як 12 лютого у Харкові, здається, не лунало ще ніколи за 22-річну історію самостійної України.
У Харкові українофоби теревенили по якій дузі шматувати країну

Здавалося, що у п’ятизірковому готелі [ - йдеться про побудований до Євро-2012 готель "KharkivPalace"] зібралися найзапекліші українофоби.

Чого тільки вартує фраза президента Центра системного аналізу та прогнозування  Ростислав Іщенко, який заявив, що сприймає державу Україну, як данину, й не засмутиться, якщо  вона перестане існувати.

Журналіст Чаленко пропонував створити автономію зі столицею у Харкові та назвати її «Новоросія».

А депутат Харківської міськради Костянтин  Кеворкян пропонував поділити Україну по «дніпровській дузі».

Крім того, він пропонує російським компаніям перевести свої офіси зі столиці до російськомовних регіонів, де вони зможуть платити податки та підтримувати російськомовні школи.

"Губернатор"  Харківської області Михайло Добкін вважає, що українцям не потрібно боятися говорити про федералізацію країни, адже на Заході та на Сході країни живуть два різних народи.

Письменник Олесь Бузина звинуватив у політичній кризі Леоніда Кучму. Адже нинішня влада працювала ще за кучмівських методів. За словами письменника, олігархи фінансують Майдан, тому що переймаються через рост впливу Сім’ї.

«Багато кому не подобається стиль роботи Партії регіонів. Наприклад, коли віце-прем’єра супроводжує кортеж з 20-ти автомобілів. Партія регіонів повинна бути партією всієї країни, а не тільки партією донецько-луганського регіону», - заявив Бузина.

При цьому він також підтримував федералізацію країни та наголосив, що губернаторів потрібно вибирати, а не призначати.

Щодо висновків про цей "круглий" стіл,  то сьогодні в Харкові ще раз демонстрували, що купка державних посадовців і маргінальних діячів продовжують відверто висловлюватись проти незалежності та цілісності України. 

Щоправда, вищенаведене доводить, що і серед  цих "товарищей согласья нет". Цікаво, що черговий захід так званого "Украинского фронта" Добкіна та Кернеса скликаний цілком кулуарно, поспіхом, журналістів, наприклад, запрошували в останній момент з допомогою sms.

Ще варто нагадати, що партійні товариші харківських регіоналів дуже прохолодно зустріли їх політичні ініціативи. В Донецькій області, наприклад, 30 місцевих делегатів попереднього  харківського "сльота" від 1 лютого, на якому і був створений "фронт",  отримали від керівників обласної ПР суворе попередження за несанкціоновану участь.

comments powered by HyperComments